Geen coronatest zonder afspraak meer in Amsterdam en Flevoland

Nieuws
Inwoners van Amsterdam en omstreken, Almere en Lelystad moeten voortaan altijd een afspraak maken voor een coronatest bij de GGD. Zowel de GGD Amsterdam als de GGD Flevoland stopt met testen zonder afspraak, omdat het te druk wordt.
anp
woensdag 19 januari 2022 om 16:09
Afbeelding
beeld anp

"Er ontstonden enorm lange rijen, dat is niet helemaal zonder risico. Veel mensen in de rij worden immers positief getest", zegt een woordvoerster van GGD Amsterdam. In de hoofdstad konden mensen in de ochtend zonder afspraak binnenlopen bij testlocaties. Door de grote toename van de testvraag liep de wachttijd soms op tot een uur. Dat leidde ook tot irritatie, bevestigt de woordvoerster na berichtgeving door Het Parool.

Ook de gezondheidsdienst van Flevoland vond het te druk worden. Daar was het voor scholieren en studenten mogelijk om zonder afspraak een test te doen. "Er werd echter de laatste tijd ook door steeds meer andere mensen gebruik van gemaakt", aldus de GGD. Die heeft met de huidige drukte geen capaciteit meer over voor testen zonder afspraak.

Mobiele testunits

In de provincie Utrecht is de GGD vorige week al gestopt met het aanbieden van testen zonder afspraak. Dat is deze week niet anders. "Het aantal besmettingen is nog erg hoog en alleen op afspraak testen zorgt ervoor dat we iedereen zo snel mogelijk kunnen helpen", legt de gezondheidsdienst uit.

De Amsterdamse GGD heeft naast de vaste testlocaties ook enkele mobiele testunits. De bedoeling daarvan is om de drempel voor een test zo laag mogelijk te maken voor mensen die klachten hebben. Wie zich in zo'n unit wil laten testen, heeft vooralsnog geen afspraak nodig. Of hier iets aan moet veranderen, is de dienst nog aan het bekijken. Momenteel staan de mobiele testunits in Amsterdam Nieuw-West, Aalsmeer en Amstelveen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek: voedselverpakkingen afhaalzaken amper gerecycled

Voedselverpakkingen om mee te nemen worden nauwelijks gerecycled: zo’n 85 procent belandt in de verbrandingsoven, constateert Natuur & Milieu in een onderzoek.

Afbeelding

Ambulance gestolen in Utrecht, botst daarna tegen meerdere auto’s

In Utrecht heeft iemand woensdagavond een ambulance gestolen en is er vervolgens mee gebotst tegen meerdere auto’s. De politie, die de dader wist in te rekenen, bevestigt berichtgeving hierover door Hart van Nederland.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester gemeente Voorne aan Zee

Peter Rehwinkel wordt per 1 januari waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee, meldt de provincie Zuid-Holland woensdag. De nieuwe gemeente wordt vanaf die datum gevormd door het samengaan van de huidige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Krant: Amerikaanse staat Indiana klaagt TikTok aan

De Amerikaanse staat Indiana sleept TikTok voor de rechter vanwege het overtreden van regels die de veiligheid van kinderen op sociale media moeten waarborgen, meldt de New York Times.