Pita’s met geroosterde bloemkool
Hou je van vegetarisch en van verrassend? Dan is dit een heerlijk gerecht! Heerlijke kruidige, gemarineerde en geroosterde bloemkool en courgette serveer je samen in pitabroodjes, met een frisse looksaus erbij. Een echte aanrader!
bereiding
Warm de oven voor op 200 °C.
Was de bloemkool en snijd hem in kleine roosjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in halve ringen.
Meng de ui, de olie, het komijnzaad en de kurkuma door de bloemkool. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar.
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in stukjes.
Was het stuk komkommer en snijd het in kleine stukjes.
Snijd de dadels in reepjes.
Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
Maak de granaatappel open en haal de pitjes eruit.
Breek de feta in blokjes.
Warm de pita’s op in de oven. Snijd de pita’s voor de helft open en besmeer de onderkant met tahin.
Vul de pita’s met de bloemkool, eieren, komkommer, dadels, granaatappelpitjes, feta en peterseli..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .