Varia
Dierbare foto’s, ze vertellen verhalen en herbergen herinneringen: geliefden, vervlogen jeugd of een favoriete plek. In deze rubriek staat iedere week een persoonlijk verhaal gebaseerd op een dierbare foto centraal. Vandaag vertelt: Olivia Smith.
vrijdag 14 januari 2022 om 03:21
Afbeelding
beeld Olivia Smith

Foto bij een brief

‘Tegenwoordig zie je iedereen foto’s maken in de natuur met een professionele fotograaf of mensen nemen zelf kiekjes met mobiele telefoons en selfiesticks. Deze foto van mijn gezin is rond 1993 genomen in Suriname. Mijn man en ik zijn daar in 1959 geboren, maar we groeiden op in Nederland en kregen hier ook onze kinderen. In 1989 keerden we terug naar Suriname om onze kinderen meer mee te geven van ons geboorteland. We hebben ontzettend genoten van onze tijd daar en werden hechter als gezin. 

Uiteindelijk hebben we daar ruim elf jaar gewoond. Ons oudste kind ging op den duur in Nederland studeren, en het gemis werd mij te veel. Al gauw keerden mijn man en ik terug naar Nederland met ons jongste kind. Deze foto is overige..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïne kwaad over opmerkingen Hongaarse premier Orban

De Hongaarse ambassadeur in Kiev moet zich melden bij het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken. Oekraïne is boos over 'onacceptabele' opmerkingen van de Hongaarse premier Viktor Orban.

Afbeelding

Bloomberg: NL en VS akkoord over exportbeperking chipmachines

Nederland, de Verenigde Staten en Japan hebben een akkoord bereikt over beperkingen van de export van chiptechnologie naar China. De landen hebben in Washington afgesproken de verkoop van bepaalde machines voor de productie van halfgeleiders aan het Aziatische land aan banden t..

Afbeelding

Doden door schietpartij bij synagoge Jeruzalem

Door een schietpartij bij een synagoge in een joodse buitenwijk in Oost-Jeruzalem zijn zeker acht mensen omgekomen, melden Israëlische media. Minstens vijf mensen zijn gewond geraakt, aldus de hulpdiensten in het door Israël ingelijfde deel van de stad.

Afbeelding

Bandenfabrikant Goodyear schrapt honderden banen

Bandenfabrikant Goodyear gaat wereldwijd 500 banen schrappen. Het bedrijf reageert met de ontslagronde op de sterk gestegen kosten voor energie en personeel.

Afbeelding

Cryptobeurs Bitvavo positiever over terugkrijgen miljoenen

Het Nederlandse handelsplatform voor cryptomunten Bitvavo heeft 'acceptabele voorstellen' ontvangen over de terugstorting van tientallen miljoenen euro's aan klanttegoeden door de Digital Currency Group (DCG).

Afbeelding

Straf Franse ex-directeur IKEA over spionageschandaal verlaagd

Een Franse rechtbank heeft de straf verlaagd voor een voormalige directeur van woonwinkelketen IKEA in Frankrijk voor zijn rol in een spionageschandaal.