Burgemeester Femke Halsema is geen voorstander van 2G-beleid

Nieuws
Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is geen voorstander van het invoeren van 2G-beleid. Het alleen toegang verlenen aan mensen die recent besmet waren met corona of zijn gevaccineerd is volgens haar geen duurzame oplossing en roept een onderscheid op tussen bevolkingsgroepen. Dat zegt ze in een interview met Het Financieele Dagblad.
anp
donderdag 13 januari 2022 om 14:26
Afbeelding
beeld anp

‘2G richt zich sterk op de harde kern van de ongevaccineerden: zij die hartgrondig staan te demonstreren en politiek tegenstander zijn van vaccinatie’, aldus de burgemeester in de krant. Volgens haar heeft het overgrote deel van de ongevaccineerden echter geen politieke opvattingen, maar betreft het mensen die maatschappelijk toch al vaak op achterstand staan. Zij worden het meest de dupe van 2G, meent Halsema.

‘We moeten waken voor een systeem waarin mensen die nu al weinig gebruik maken van publieke voorzieningen er nog meer van afgesneden raken.’ De burgemeester vindt dat er een ‘zeer zware plicht’ rust op de overheid ‘om hen toch te verleiden tot vaccinatie’.

Halsema pleit in de krant verder voor een plan voor de langere termijn. Een land kan volgens haar niet permanent in crisis verkeren. ‘Nu zijn we nog bezig de crisis te bezweren, maar we moeten tegelijkertijd voorbereidingen treffen om een einde te maken aan het crisisdenken. Opschalen van de zorg, aparte corona-afdelingen. Allemaal zaken die niet langer kunnen wachten.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.

Afbeelding

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.

Afbeelding

Halsema: Amsterdam wil wantrouwen tegen burgers verminderen

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wil dat het gemeentebestuur burgers minder wantrouwt, want dat gebeurt nu nog te veel, zegt ze in gesprek met de lokale omroep AT5.

Afbeelding

Akkoord EU-landen over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Hooggerechtshof Nigeria kijkt naar verzet Shell tegen compensatie

Olie- en gasconcern Shell mag van het Nigeriaanse Hooggerechtshof een eerdere uitspraak aanvechten over een grote vergoeding voor een vermeende lekkage.