Pompoen met dillesaus
Pompoen is deze maand een seizoensproduct.
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
Schil de pompoen, verwijder de strengen en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in water met 1 eetlepel dille in ± 10 minuten gaar.
Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in 1 eetlepel margarine bruin.
Snijd het stukje ui klein. Fruit de ui met wat peper zacht in de rest van de margarine.
Roer er 2 eetlepels melk en de zuivelspread door en warm dit even door.
Maak de saus op smaak met peper en de rest van de dille.
Giet de gare pompoen af en meng de saus erdoor.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Serveer de aardappelpuree en de tartaar bij de pompoen. <
Ingred..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .