Groot reuzenrad London Eye geopend

Achtergrond
Enne Koops historiek.net
vrijdag 31 december 2021 om 03:23
Een verlichte London Eye in de avondschemering, april 2006.
Een verlichte London Eye in de avondschemering, april 2006. beeld wikipedia

Op oudejaarsdag 1999 ging in Londen, aan de oever van de Theems, het toen grootste reuzenrad ter wereld open. Het kolossale reuzenrad, de London Eye genoemd, heeft een hoogte van dertien meter, een diameter van 120 meter en 32
gesloten cabines van waaruit de avonturiers een fantastisch uitzicht over Londen hebben. Het aantal van 32 cabines is niet toevallig gekozen, maar correspondeert met de 32 stadsdelen van de stad. Het reuzenrad staat tegenover Palace of Westminster.
Sinds 2014 is de London Eye niet meer het grootste mondiale draairad, omdat toen in Las Vegas de High Roller, met een hoogte van bijna 168 meter, in gebruik genomen werd. Meerdere Nederlandse ondernemingen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de bouw van de ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Autobrug Holwert nog niet vrijgegeven, nieuwe problemen opgedoken

De autobrug in de haven van het Friese Holwert kan nog altijd niet op de normale manier worden gebruikt. Hoewel problemen waar Rijkswaterstaat op stuitte inmiddels zijn verholpen, doken er in de nacht van donderdag op vrijdag weer nieuwe problemen op, meldt een woordvoerder van..

Afbeelding

Organisaties: schaf vrijwillige ouderbijdrage basisonderwijs af

Laptops en tablets moeten kosteloos beschikbaar worden voor alle leerlingen en de vrijwillige ouderbijdrage in het basisonderwijs moet helemaal worden afgeschaft.

Afbeelding

Techbedrijven helpen beurs in Hongkong aan flinke winst

De aandelenbeurs in Hongkong schoot vrijdag omhoog dankzij sterke koerswinsten van de Chinese techbedrijven. Beleggers waren opgelucht dat ook de Amerikaanse Senaat het akkoord over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid heeft goedgekeurd.

Afbeelding

Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken.

Afbeelding

Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen..

Afbeelding

Amnesty: Iran executeert drie keer zoveel mensen om drugsmisdaad

Iran heeft dit jaar al drie keer zoveel mensen geëxecuteerd vanwege drugsmisdaden dan rond dezelfde tijd van het jaar in 2022, meldt Amnesty International vrijdag.