Wilders hekelt afkomst nieuwe justitieminister

Nieuws
Nog voordat het kabinet-Rutte IV op het bordes staat, lijken de messen bij de PVV al geslepen. Geert Wilders kondigde donderdag na de bekendmaking van de eerste namen voor de diverse posten in de regering "snoeiharde oppositie" te zullen voeren.
anp
donderdag 30 december 2021 om 19:37
Afbeelding
beeld anp

Hij voegde op Twitter alvast de daad bij het woord door met name VVD'er Dilan Yeşilgöz-Zegerius als toekomstig minister van Justitie en Veiligheid te hekelen.

"Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen", schreef Wilders op Twitter.

Walgelijke tweet

Sophie Hermans, waarnemend fractievoorzitter van de VVD, reageerde op Twitter meteen: "Wat een walgelijke tweet." Ze verwees naar een interview in Trouw deze week, waarin Yeşilgöz een lans breekt voor de vrijheid. "Dit is ónze Dilan."

Ook andere kandidaten worden door Wilders fel bekritiseerd, zoals VVD'er en oud-raadslid in Amsterdam Eric van der Burg, die de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Immigratie wordt. "De man die zei: "HOE MEER ASIELZOEKERS, HOE BETER" (Parool, 30 mei 2017). De VVD is knettergek geworden. Puur verraad."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Turkse economie vertraagt erger dan gedacht na renteverlagingen

De economie van Turkije heeft het derde kwartaal van het jaar slechter gepresteerd dan waar rekening mee werd gehouden ondanks eerdere renteverlagingen.

Afbeelding

Nederlandse klimaatgezant ziet weinig in uitgeklede klimaattop

Ondanks de wisselende reacties op de uitkomst van de jongste klimaattop in Egypte denkt de klimaatgezant van de Nederlandse overheid, Jaime de Bourbon de Parme, niet dat een kleinere top tot een beter resultaat had geleid. ‘Ik denk dat dat moeilijk wordt.

Afbeelding

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Vliegtuigproducent Airbus en autoconcern Renault gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling naar elektrificatie. De bedrijven hopen door de krachtenbundeling sneller tot praktische oplossingen te komen, maakten de bedrijven in een verklaring bekend.

Afbeelding

Aandacht voor inflatie eurozone en toespraak Powell op Damrak

Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht woensdag vooral uit naar de nieuwste inflatiecijfers van de eurozone. Naar verwachting is de inflatie in het eurogebied in november iets afgezwakt door de wat lagere kosten voor energie.

Afbeelding

Brussel komt met regels om verpakkingsafval fors te verminderen

De Europese Unie komt met voorstellen om de berg afval van verpakkingsmaterialen te verminderen. Het gaat om het terugbrengen van de afvalberg die ontstaat door onder meer gebruikte koffiepads, boodschappentassen en wegwerpwaterflessen.

Afbeelding

Ruim 3,8 miljoen mensen zien Oranje winnen van Qatar

Het derde en laatste groepsduel van het Nederlands elftal op het WK voetbal is dinsdagmiddag door ruim 3,8 miljoen mensen bekeken. Dat is een stuk minder dan de eerste twee wedstrijden die rond de 4,3 miljoen kijkers trokken, meldt Stichting KijkOnderzoek.