Veel gewonden door confrontatie migranten met politie in Calais

Nieuws
Bij schermutselingen tussen een grote groep illegalen en de Franse oproerpolitie zijn vijftien agenten en een onbekend aantal migranten gewond geraakt. De vijftien moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.
anp
donderdag 30 december 2021 om 17:06
Afbeelding
beeld anp

Volgens de politie werd een groep van zestig agenten aangevallen door circa honderd migranten die onder meer met stenen gooiden. De donderdag begon relatief kalm met de ontruiming van een kampement van illegalen bij een ziekenhuis in de havenstad, die zonder incidenten werd uitgevoerd.

Maar daarna ontstak een groep migranten in woede aan de zuidoostrand van de stad waar een grote parkeerplaats voor vrachtauto’s is. Volgens ooggetuigen stortten de migranten zich met veel geweld op de agenten, aldus plaatselijke media. De agenten verweerden zich met traangas en wapens die niet-dodelijke projectielen of kogels afvuren. Calais is voor veel illegalen een uitvalsbasis om in vrachtauto’s of met treinen of in bootjes naar Engeland te gaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.

Afbeelding

Politie vindt 813 kilo vuurwerk in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De politie heeft vrijdag bij een woning in het Twentse dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk 813 kilo vuurwerk in beslag genomen. Er is niemand aangehouden, maar de politie laat weten een verdachte in het vizier te hebben.

Afbeelding

NASA: Rusland oogst miljard dollar aan tarwe in bezet Oekraïne

Oekraïne is minstens 1 miljard dollar aan tarwe-inkomsten misgelopen doordat deze werd geoogst in gebieden die door Rusland worden gecontroleerd.