Fransen onderscheppen ruim 180.000 vervalste coronapassen

Nieuws
De Franse autoriteiten hebben 182.000 vervalste coronapassen ontdekt sinds de invoering van de 3G-regel (gevaccineerd, genezen, getest) in juni. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin, wijst op Twitter op de mogelijke gevolgen: tot vijf jaar celstraf of een boete tot 75.000 euro voor gebruik, maken of verkopen van een dergelijke neppas.
anp
maandag 20 december 2021 om 17:09
Afbeelding
beeld anp

De politie heeft 400 onderzoeken lopen naar nagemaakte passen. Het 3G-gezondheidsbewijs is inmiddels noodzakelijk voor veel dingen, van bezoek aan restaurant of bioscoop tot een rit in een trein of bus op grotere afstanden.

Als extra stap in de strijd regen de snelle stijging van het aantal infecties, ook door de omikronvariant, is binnenkort een negatieve test niet meer voldoende om het document te krijgen. Dan wordt de pas vooral een vaccinatiebewijs.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Solidariteitsmars voor in Staphorst belaagde KOZP-activisten

In Den Haag hebben zaterdag meer dan 85 organisaties een solidariteitsdemonstratie gehouden voor de activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die vorige week in Staphorst door relschoppers werden belaagd.

Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.