Supermarktenkoepel steunt aandacht van coalitie voor gezond eten

Nieuws
Supermarktenkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) staat achter de aandacht die de coalitie in haar plannen heeft voor gezond voedsel. Zo willen de partijen een suikertaks instellen om mensen te bewegen minder suiker te eten en ook moet de zoutinname omlaag. Verder zijn er plannen voor het verhogen van de transparantie over hoe alle verkochte artikelen duurzaam en diervriendelijk worden en moeten boeren een eerlijke prijs krijgen. Volgens het CBL zet de branche zich daar al jaren voor in.
anp
woensdag 15 december 2021 om 21:06
Afbeelding
beeld anp
anp

GroentenFruit Huis, de belangenvereniging van bedrijven die actief zijn in de handel in groenten en fruit, is zeer verheugd met de wens om de btw op die producten naar 0 procent terug te brengen. Daar maakt die organisatie zich al langer hard voor, maar pas door een recent besluit van de Europese Unie wordt dat mogelijk, volgens GroentenFruit Huis is dat een ‘verstandig besluit’. ‘Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te kunnen kiezen voor een gezonde leefstijl ongeacht zijn of haar inkomen.’

Ondertussen vindt de TAPP Coalition, die wil dat er een eerlijke vleesprijs wordt betaald waar ook alle negatieve effecten van de veeteelt worden meegewogen maar ook boeren een eerlijke prijs krijgen, dat het nieuwe kabinet niet genoeg doet. TAPP Coalition denkt bijvoorbeeld aan een toeslag op vlees en zuivel om zo het milieu en dierenwelzijn te bevorderen.

TAPP

Directeur Jeroom Remmers van TAPP Coalitie vindt dat de coalitiepartijen door geen eerlijke vleesprijs in hun plannen op te nemen, niet naar de eigen kiezers luisteren. ‘Een ruime meerderheid van de stemmers op VVD, D66, CDA en ChristenUnie wil juist dat de regering de te goedkope kiloknallervleesprijs corrigeert, om zo winst te boeken voor klimaat, milieu, volksgezondheid en lagere zorgkosten.’

TAPP Coalition is wel blij met de suikertaks en het afschaffen van de btw op groente en fruit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.

Afbeelding

GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS.

Afbeelding

Statenlid heeft spijt van stem op Volt en gevolgen GroenLinks

Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft er spijt van dat ze dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen op Volt stemde en niet op haar eigen partij GroenLinks. Fernald zegt tegen de NOS dat ze niet wist dat de consequenties van haar stem zo groot zouden zijn.

Afbeelding

Drie mensen dankzij voorkeurstemmen in Eerste Kamer

Drie mensen hebben genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de Eerste Kamer. Ze zijn gekozen, hoewel ze eigenlijk te laag op de kandidatenlijst van hun partij stonden.