Volt: nieuwe coalitie lost problemen niet op met potten geld

Nieuws
In het nieuwe coalitieakkoord staan vooral plannen om ‘potten geld’ uit te geven, ziet Volt-leider Laurens Dassen. ‘Maar geld is de afgelopen tien jaar niet het probleem geweest’, zegt hij. ‘Het gaat om de politieke keuzes en de wil om richting te geven aan grote uitdagingen als klimaat, digitalisering en sociale ongelijkheid.’
anp
woensdag 15 december 2021 om 19:52
Afbeelding
beeld anp

Dat de coalitiepartijen de CO2-uitstoot in 2030 met 60 procent willen verminderen ten opzichte van 1990 ‘maakt ons nog geen klimaatkoploper’, aldus Dassen. Hij verwijst naar de wens van D66 om voorop te gaan in Europa. Duitsland en Denemarken hebben ambitieuzere plannen, zegt Volt.

De pro-Europese partij had liever meer voorstellen gezien ‘om de Europese democratie en daadkracht te versterken’. Volt wil bijvoorbeeld af van het vetorecht dat EU-lidstaten hebben. Ook vindt Dassen dat voorstellen ‘om de politieke integriteit te herstellen’ tekortschieten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.

Afbeelding

Ruim honderd Italiaanse supporters aangehouden in Amsterdam

De politie heeft aan het einde van dinsdagmiddag in het Centraal Station van Amsterdam 103 Italiaanse supporters aangehouden. Ze waren in het bezit van gezichtsbedekkende kleding, stokken, een mes en een ruitentikker.