Ook Griekenland eist van alle reizigers een negatieve coronatest

Nieuws
In navolging van Italië en Portugal stelt ook Griekenland een testverplichting in voor alle reizigers, ongeacht of ze gevaccineerd zijn. Wie het land in wil moet vanaf zondagochtend met een PCR-test negatief op corona zijn getest, zo kondigde het Griekse ministerie van Volksgezondheid woensdag aan.
anp
woensdag 15 december 2021 om 18:56
Afbeelding
beeld anp

Die regel zou in Griekenland in eerste instantie alleen gaan gelden voor reizigers uit Groot-Brittannië en Denemarken vanwege het hoge aantal besmettingen in die landen met de omikronvariant. Maar de testplicht is uitgebreid naar alle reizigers. In Griekenland zelf zijn tot dusver tien gevallen met de nieuwe variant bekend.

In Italië gaat de testverplichting donderdag in. Wie niet is ingeënt, moet ook met een negatieve test vijf dagen in quarantaine.

Frankrijk

Volgens de Franse nieuwszender BFMTV overweegt Frankrijk eenzelfde maatregel in te voeren voor enkel reizigers die uit Groot-Brittannië komen. Een besluit moet volgens regeringsbronnen nog worden genomen.

De Europese Commissie is niet blij met de strengere reisregels. Die doen het vertrouwen van EU-burgers dat ze in de hele Europese Unie op dezelfde behandeling kunnen rekenen geen goed, zei Eurocommissaris Věra Jourová in reactie op het besluit van Italië.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.