Patiëntenclub zieke kinderen blij met advies voor coronaprik

Nieuws
Patiëntenorganisatie Kind en Ziekenhuis vindt het vaccineren van jonge kinderen met een verhoogd medisch risico tegen corona een goed idee. De Gezondheidsraad adviseerde vrijdag om kinderen van 5 tot en met 11 jaar die in die categorie vallen uit te nodigen voor een prik tegen het virus.
anp
vrijdag 3 december 2021 om 17:22
Afbeelding
beeld anp

Het gaat dan om kinderen met bijvoorbeeld een chronische longaandoening, een aangeboren hartafwijking of het downsyndroom. Corona is voor deze kinderen ‘echt een risico’, aldus directeur van Kind en Ziekenhuis Hester Rippen.

‘Deze kinderen vaccineer je in het belang van hun eigen gezondheid’, stelt ze. ‘Sommige gezinnen met een kind met een hoog medisch risico zitten al een tijd thuis, omdat ze zo kwetsbaar zijn voor corona.’ Kind en Ziekenhuis vertegenwoordigt kinderen die medische zorg krijgen en hun ouders of verzorgers.

De Gezondheidsraad meldde vrijdag ook in de loop van december met een advies te komen over het inenten van gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar tegen corona. Een prik voor alle jonge kinderen vindt Rippen een minder goed idee. ‘Het risico op ernstige ziekte na een besmetting voor gezonde kinderen is heel klein’, zegt ze. ‘Dan is vaccinatie niet in het belang van het kind zelf. Het is namelijk belastend, zo’n prik. Heel veel kinderen vinden dat niet fijn.’ Dat kinderen kunnen helpen om de verspreiding van het virus onder volwassenen tegen te gaan vindt ze geen argument. ‘Je kunt ook zeggen: volwassenen, houd je beter aan de coronamaatregelen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkel Alibaba, woont al maanden in Tokio. De Chinese miljardair was grotendeels van de radar verdwenen nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering.

Afbeelding

Fabrieken in China draaien veel minder hard door coronalockdowns

Het strenge coronabeleid in China laat duidelijk zijn sporen na in de industrie van de tweede economie van de wereld. De bedrijvigheid in de industrie ging in november voor de tweede maand op rij omlaag.

Afbeelding

Aziatische beurzen licht hoger in afwachting toespraak Fed-baas

De Aziatische aandelenbeurzen lieten woensdag overwegend kleine winsten zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal houden.

Afbeelding

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in oktober

De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen lagen in oktober bijna 21 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Afbeelding

Detailhandel zet meer om dankzij hogere prijzen

De detailhandel heeft in oktober 4,2 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is vooral het gevolg van hogere prijzen, aangezien het verkoopvolume in de meetperiode met 5,2 procent daalde.

Afbeelding

Inflatie koelt flink af in november volgens Europese meetmethode

Het tempo waarin de prijzen in Nederland stijgen is in november flink afgenomen ten opzichte van een maand eerder. De inflatie blijft echter hoog.