Patiëntenclub zieke kinderen blij met advies voor coronaprik

Nieuws
Patiëntenorganisatie Kind en Ziekenhuis vindt het vaccineren van jonge kinderen met een verhoogd medisch risico tegen corona een goed idee. De Gezondheidsraad adviseerde vrijdag om kinderen van 5 tot en met 11 jaar die in die categorie vallen uit te nodigen voor een prik tegen het virus.
anp
vrijdag 3 december 2021 om 17:22
Afbeelding
beeld anp
anp

Het gaat dan om kinderen met bijvoorbeeld een chronische longaandoening, een aangeboren hartafwijking of het downsyndroom. Corona is voor deze kinderen ‘echt een risico’, aldus directeur van Kind en Ziekenhuis Hester Rippen.

‘Deze kinderen vaccineer je in het belang van hun eigen gezondheid’, stelt ze. ‘Sommige gezinnen met een kind met een hoog medisch risico zitten al een tijd thuis, omdat ze zo kwetsbaar zijn voor corona.’ Kind en Ziekenhuis vertegenwoordigt kinderen die medische zorg krijgen en hun ouders of verzorgers.

De Gezondheidsraad meldde vrijdag ook in de loop van december met een advies te komen over het inenten van gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar tegen corona. Een prik voor alle jonge kinderen vindt Rippen een minder goed idee. ‘Het risico op ernstige ziekte na een besmetting voor gezonde kinderen is heel klein’, zegt ze. ‘Dan is vaccinatie niet in het belang van het kind zelf. Het is namelijk belastend, zo’n prik. Heel veel kinderen vinden dat niet fijn.’ Dat kinderen kunnen helpen om de verspreiding van het virus onder volwassenen tegen te gaan vindt ze geen argument. ‘Je kunt ook zeggen: volwassenen, houd je beter aan de coronamaatregelen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek naar onder verdachte omstandigheden overleden man

De politie doet onderzoek naar de dood van een 65-jarige man uit Amsterdam. Zijn lichaam is afgelopen dinsdag in zijn woning aan de J.F. van Hengelstraat gevonden. De politie meldt zaterdag dat daar 'een onder verdachte omstandigheden overleden persoon is aangetroffen'.

Afbeelding

Geen aanwijzingen dat Rusland Oostzee-pijpleidingen saboteerde

Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter de explosies zit, die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen door de Oostzee van Rusland richting Duitsland uitschakelden. Dit zei de Duitse procureur-generaal Peter Frank in een gesprek met de Welt am Sonntag.

Afbeelding

Reisbranche boos over mogelijk nieuwe beperkingen op Schiphol

Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers.

Afbeelding

PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

In aparte congreszalen, die wel aan elkaar gekoppeld zijn, trappen PvdA en GroenLinks de campagne voor de provinciale verkiezingen af. De twee congressen worden drukbezocht: bij zowel Congrescentrum 1931 als de Brabanthallen stonden lange rijen.

Afbeelding

CDA-leider Hoekstra pleit voor herinvoering dienstplicht

CDA-leider Wopke Hoekstra pleit voor de herinvoering van de dienstplicht. "De oorlog in Oekraïne toont dat veiligheid, democratie en een sterke samenleving niet gratis zijn. Het dienstjaar versterkt onze weerbaarheid, samenleving en eenheid.

Afbeelding

Dode en gewonde door ongeluk op A6

Een 20-jarige automobilist uit Utrecht is om het leven gekomen door een verkeersongeval op de A6. Een eveneens 20-jarige bijrijder raakte gewond bij het ongeval waarbij de personenauto vrijdag rond middernacht op de A6 in botsing kwam met een vrachtwagen.