Nieuws
uitbreiding van golfbaan ligt stil door grondkwestie
redactie nd
dinsdag 30 november 2021 om 03:20
Een van de drie kerstbomen in Nijeveen die ’s nachts zijn vernield; de grootste is niet meer te herstellen.
Een van de drie kerstbomen in Nijeveen die ’s nachts zijn vernield; de grootste is niet meer te herstellen. beeld rtv drenthe

De gemeente West Betuwe draait mogelijk op voor de sanering van vervuilde grond bij een golfbaan in Spijk, meldt Omroep Gelderland. Golfclub The Dutch wil uitbreiden maar moet eerst 250.000 kubieke meter aan staalslakken laten verwijderen, een bijproduct van de staalproductie. Volgens de gemeente gaat de sanering niet hard genoeg. Daarom dreigt de gemeente met dwangsommen. De aannemer zegt echter de sanering niet te kunnen betalen. 

doof stel weggestuurd bij huisartsenpost in Lelystad

De huisartsenpost in Lelystad wil de communicatie met dove mensen verbeteren na een vervelend incident. Volgens Omroep Flevoland kwam het dove stel Jessica Schaap en Pascal Essers met hun gewonde zoon Diego (2) bij de post, maar werden zij weggestuurd. Er was..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

CBS: omzetontwikkeling in auto- en motorbranche blijft positief

De omzetontwikkeling in de auto- en motorbranche was ook in het eerste kwartaal van dit jaar positief. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg de omzet met ruim 22 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Afbeelding

Nederland halverwege doel hernieuwbare energie: 15 procent

Het gebruik van hernieuwbare energie in Nederland is inmiddels over de helft richting het afgesproken doel voor 2030. In 2022 kwam van alle energie die werd verbruikt (elektriciteit én warmte) 15 procent uit hernieuwbare bronnen.

Afbeelding

Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

Afbeelding

Dell stijgt op Wall Street ondanks omzetdaling

Computerbedrijf Dell is donderdag 1,5 procent gestegen op Wall Street. De onderneming zou na het slot van de beurzen met kwartaalcijfers komen, maar vervroegde dat omdat ze uit waren gelekt. In het eerste kwartaal daalde de omzet haast een vijfde.

Afbeelding

Senaat stemt tegen Bidens plan voor kwijtschelden studieschuld

De Amerikaanse Senaat heeft zich donderdag uitgesproken tegen een plan van president Joe Biden om een deel van de studieschuld van Amerikanen kwijt te schelden. Een paar Democraten stemden met de Republikeinen mee, waardoor een resolutie tegen het plan kon worden aangenomen.

Afbeelding

Deutsche Bahn en vakbond gaan toch weer onderhandelen

De Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn gaat toch weer om de tafel met vakbond EVG in het conflict over een nieuwe cao. Dinsdag leken nieuwe stakingen op het spoor in Duitsland onafwendbaar nadat EVG een nieuw cao-bod van Deutsche Bahn had afgewezen en het staatsspoorbedrijf ve..