Immigratiecentrum Ellis Island gaat dicht

Varia
maandag 29 november 2021 om 03:21
Immigranten verlaten via een loopbrug het stoomschip bij Ellis Island, 1902.
Immigranten verlaten via een loopbrug het stoomschip bij Ellis Island, 1902. beeld wikimedia commons

Op 29 november 1954 gingen definitief de deuren dicht van het immigratiecentrum op Ellis Island. Ellis Island ligt vlak voor de kust van de wereldstad New York. Oorspronkelijk heette dit eiland Oester Eiland, een naam die bedacht is door Nederlandse kolonisten die in de zeventiende eeuw naar Amerika emigreerden. Toen de Engelsen in 1664 de macht overnamen en in bezit kwamen van de kolonie Nieuw-Nederland, herdoopten ze Oester Island in Oyster Island. Omstreeks 1770 kwam het eiland in bezit van de koopman Samuel Ellis, aan wie het zijn huidige naam dankt. Erfgenamen van Ellis verkochten het eiland aan de staat New York. De poorten van Ellis Island, waar gelukszoekers zich dienden te melden om het beloofde land binnen te gaan, gingen in 18..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

Afbeelding

Den Haag: parkeerplekken stranden Scheveningen en Kijkduin vol

De gemeente Den Haag roept strandgangers zaterdagmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol.

Afbeelding

Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur.

Afbeelding

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte.

Afbeelding

Verschillende sloten in Ter Aar afgesloten vanwege brand

In Ter Aar heeft het lokale waterschap de uitvoer van verschillende sloten afgesloten vanwege de brand die vrijdagnacht meerdere bedrijfspanden heeft verwoest.

Afbeelding

Oppositie wil debat over actie verkenners omtrent positie Omtzigt

De oppositie in de Tweede Kamer stuurt aan op een debat over de reconstructie van Nieuwsuur over de acties van verkenners Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren in maart 2021.