Woonmolen met zwembad en sauna

Achtergrond
Op huizenverkoopsites speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: In Anna Paulowna is op de plek waar tot 1913 een poldermolen stond, in 2002 molen ‘Leonide’ herbouwd tot een heel bijzondere villa.
Nadine Folkers
maandag 29 november 2021 om 03:20
beeld piet swart vastgoed bv

Wie woont hier?

Familie De Leeuw. Vanuit familiehistorie hebben zij wat wat met molens. In Noord-Holland plaatste Klaas de Leeuw diverse molens en pleegde hij vanuit zijn eigen bedrijf onderhoud. Aan de Kneeskade stond ooit een molen en uit liefde voor het karakteristieke maalwerktuig besloot hij molen ‘Leonide’ in 2002 in ere te herstellen. ‘Hij had daarbij wel één wens aan de gemeente: hij wilde er ook kunnen wonen’, weet makelaar Sebastiaan Vriend van Piet Swart Vastgoed. Die toestemming kreeg hij en de molen verrees op het dak van de villa. Om de molen te herbouwen, kocht De Leeuw het houten achtkant van een voormalige poldermolen uit het Groningse Uithuizen en gebruikte hij delen van andere bijna vergane molens. Ook al heeft de molen..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..