‘Mijn modegevoel zal altijd een rol spelen als ik een uitvaart voorga’

Varia
De uitvaartbranche is bij uitstek een vakgebied voor ‘een late roeping’, niet iets waar je als kind al van droomt. Wat drijft mensen om op latere leeftijd een carrièreswitch te maken naar deze branche? En welke vaardigheden uit hun vorige carrière kunnen ze hier goed bij gebruiken?
zaterdag 20 november 2021 om 03:00
Johan Verhofstadt, uitvaartbegeleider.
Johan Verhofstadt, uitvaartbegeleider. beeld Dick Vos

naam: Johan Verhofstadt (54)
werk: zelfstandig uitvaartondernemer bij Johan Uitvaartzorg in Arnhem
sinds: oktober 2014
vorige carrière: hoofd visuele marketing bij Charles Vögele Benelux

‘Affiniteit met mode had ik al op jonge leeftijd, mede door het werkgebied van mijn beide ouders. Via werk voor diverse retailers en dankzij verschillende carrièrekansen ben ik uiteindelijk geëindigd als Mediaplanner en Head of Visual Merchandising bij Charles Vögele Benelux. De laatste jaren ging het slechter in de retail door de online-verkoop en moesten diverse grote organisaties hun winkelketen sluiten. Omdat ik hier niet op wilde wachten, ben ik na gaan denken wat ik met mijn talenten nog meer kon doen. Via een assessmenttraining kreeg ik meer inzicht i..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Essent verlaagt prijzen, maar blijft duurder dan prijsplafond

Alle klanten van energiebedrijf Essent met een variabel contract gaan vanaf 1 april de helft minder betalen. Dat nieuwe tarief ligt nog wel boven het prijsplafond van de overheid. Dus alleen mensen die meer stroom en gas verbruiken dan de grens van dat plafond gaan profiteren.

Afbeelding

Reddingswerk in eerste Turkse provincie afgerond

De zoek- en reddingsoperaties in de provincie Sanliurfa, in het zuiden van Turkije, zijn afgerond. Dat meldt de Turkse autoriteit voor Rampen en Noodsituaties (AFAD). De reddingsteams reizen door naar andere provincies, waar nog wel hulp nodig is.

Afbeelding

Aegon en Unilever stijgen op druk Damrak na cijfers

Aegon en Unilever behoorden donderdag tot de sterkste stijgers op het Damrak, na goed ontvangen resultaten van de AEX-bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven vielen de cijfers van apothekersbedrijf Fagron en flitshandelaar Flow Traders in de smaak bij beleggers.

Afbeelding

FNV: vanaf woensdag zesdaagse staking stadsreiniging in Rotterdam

De medewerkers van de Reiniging en Inzameling in Rotterdam gaan vanaf woensdag 15 tot en met maandag 20 februari staken, meldt de FNV Overheid. Daarnaast zullen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op de 17e geen boetes uitdelen. De stakers willen een loonsverhoging.

Afbeelding

Fraudehelpdesk ziet toename telefonische oplichting in 2022

De Fraudehelpdesk ziet een stijging van het aantal meldingen over telefonische oplichting, zo meldt het over de jaarcijfers van 2022. Het gaat om een stijging van 18 procent. In 136 gevallen is geld afgestaan, wat neerkwam op een totale schade van ruim 1 miljoen euro.

Afbeelding

Winkelvastgoedbedrijf URW zet herstel van coronacrisis door

Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van onder meer het grote winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam, heeft afgelopen jaar het herstel van de coronapandemie doorgezet.