‘Mensen waarderen dat ik weet hoe slechthorendheid werkt’

Varia
De uitvaartbranche is bij uitstek een vakgebied voor ‘een late roeping’, niet iets waar je als kind al van droomt. Wat drijft mensen om op latere leeftijd een carrièreswitch te maken naar deze branche? En welke vaardigheden uit hun vorige carrière kunnen ze hier goed bij gebruiken?
Astrid van den Hoek
zaterdag 20 november 2021 om 03:00
Jeanette Noordhof, uitvaartbegeleider.
Jeanette Noordhof, uitvaartbegeleider. beeld Dick Vos

naam: Jeanette Noordhof (51)
werk: uitvaartbegeleider bij Miltenburg Uitvaartverzorging in Houten
sinds: maart 2019
vorige carrière: vrijwilligersondersteuner bij een patiëntenvereniging voor mensen met gehooraandoeningen

‘Ik wist al enkele jaren dat ik dit werk wilde doen, maar ik was me bewust van de impact die het zou hebben op mijn persoonlijke leven. Ik was uiteindelijk 49 toen ik de opleiding ging doen. Mijn kinderen gingen toen naar de middelbare school; dan zijn ze aardig zelfstandig en kunnen ze teleurstellingen verwerken als je ergens niet bij bent. Maar ze zien dat het me zo veel plezier en voldoening geeft. Het was echt een goede stap, al vond ik het leren op latere leeftijd wel pittig. Maar twee van de tien cursisten hebben de o..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

West-Java opnieuw getroffen door een aardbeving

Het Indonesische eiland Java is zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4, meldt het Indonesische agentschap voor meteorologie (BMKG). Het gaat om het westen van het eiland, waar een aardbeving enkele weken geleden nog honderden mensen het leven kostte.

Afbeelding

S&P trekt Twitter-rating in vanwege gebrek aan informatie

Standard & Poor’s heeft de rating voor onlineplatform Twitter ingetrokken. Volgens het kredietbureau is er te weinig informatie voorhanden om de beoordeling van de kredietwaardigheid te handhaven, zo liet het bureau weten.

Afbeelding

Ook Chinese stad Shenzhen versoepelt coronamaatregelen

Ook de Chinese industriestad Shenzhen heeft besloten zijn coronamaatregelen te versoepelen. Een negatieve testuitslag is niet langer verplicht voor toegang tot onder meer het openbaar vervoer, apotheken en parken.

Afbeelding

Krant: hoogste aantal plofkraken ooit in Duitsland

Dit jaar zijn al zeker 450 geldautomaten in Duitsland opgeblazen. Dat is het hoogste aantal ooit voor dit delict, meldt de Duitse krant Die Welt in een publicatie op zondag die vooraf is ingezien door persbureau dpa.

Afbeelding

Belg in Roosendaal gepakt na zware mishandeling door vuurwerk

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roosendaal een 20-jarige Belg opgepakt. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. De man gooide vuurwerk naar agenten en naar een groep mensen die op de Nieuwe Markt stonden in deze Noord-Brabantse plaats.

Afbeelding

Oekraïne: prijsplafond olie zal Russische economie vernietigen

De Russische economie zal worden vernietigd door het door de EU en de G7-landen ingestelde prijsplafond voor Russische olie van 60 dollar per vat. Die verwachting sprak de stafchef van de Oekraïense regering uit.