Vergelijkingssite: zorgpremies liggen verder uit elkaar dan ooit

Nieuws
Het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste basiszorgverzekering is volgend jaar 535 euro per jaar, terwijl de dekking precies hetzelfde is. Dat becijferde vergelijkingssite Zeker.com. De duurste verzekering is volgens de vergelijker die van ASR, die maandelijks 152,90 euro rekent. ZieZo heeft met een maandbedrag van 108,25 euro de goedkoopste verzekering.
anp
zaterdag 13 november 2021 om 12:03
Afbeelding
beeld anp
anp

Zeker.com doet jaarlijks onderzoek naar de premiestijgingen. De site concludeert dat het verschil tussen de laagste en de hoogste zorgpremie nog nooit zo groot was. Vorig jaar was het verschil 504 euro. De gemiddelde premiestijging met 48 euro per jaar is ook groter dan de 31 euro waar het kabinet rekening mee hield, aldus de vergelijker.

Verder merkt Zeker.com op dat verzekerden bij Ditzo dit jaar de grootste premiestijging voor de kiezen krijgen. Het combinatiepakket van deze verzekeraar stijgt op jaarbasis met 11 procent. Dat komt neer op 133,50 euro die verzekerden extra kwijt zijn per jaar. Besured en Promovendum laten hun klanten bijna 10 procent meer betalen.

Prijsvechters

Vooral prijsvechters in de zorgverzekeringsbranche hebben lang gewacht met het bekendmaken van de premie, waarvoor de deadline vrijdag verliep. Volgens de vergelijker maken zij er een ‘marketingspel’ van. Vooral omdat ze bovenaan willen staan op vergelijkingssites waarmee ze in potentie veel nieuwe klanten weten te lokken.

Consumenten hebben tot en met 31 december de tijd om over te stappen van zorgverzekeraar. Opzeggen moet voor het einde van het jaar. Daarna moet er voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering zijn afgesloten. Vorig jaar zijn 1 miljoen mensen zijn geswitcht van zorgverzekeraar. Dat komt neer op zo’n 6 procent van alle verzekerden, meldde Zorgverzekeraars Nederland. Door corona hadden meer mensen dan normaal zich verdiept in de voorwaarden van hun zorgpolis.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zelensky: pas blij als we F-16's ook hebben gekregen

Oekraïne is nog niet tevreden met de training die Oekraïense piloten binnenkort van onder meer Nederland krijgen om met F-16's te vliegen. 'Als we er een paar hebben, dán zijn we blij', zei hij bij aankomst op een Europese top in Moldavië.

Afbeelding

Zeeman roept slippers terug met te veel schadelijke stoffen

Sommige slippers van de Zeeman bevatten te veel schadelijke stoffen, zoals lood en weekmakers. De winkelketen roept de zogenoemde 'Ibiza Slippers' daarom terug.

Afbeelding

Rederij schrapt diensten naar eilanden om krappe vaargeulen

De veerdienst Wagenborg schrapt voor de rest van dit jaar een flink aantal afvaarten naar Ameland en Schiermonnikoog, bevestigt directeur Ger van Langen donderdag berichtgeving door de Leeuwarder Courant.

Afbeelding

AEX veert op na goedkeuring Amerikaanse schuldendeal

De AEX-index op het Damrak veerde donderdag op na de recente verliesbeurten. De goedkeuring van de Amerikaanse schuldendeal zorgde voor opluchting onder beleggers.

Afbeelding

Brand in Haagse Schilderswijk, rookwolk boven stad

In de Jan Steenstraat in Den Haag woedt een uitslaande brand, waarbij veel rook vrijkomt. Boven de stad is een rookwolk te zien.

Afbeelding

Europa verscheept grote hoeveelheden overtollige steenkool

Europa heeft dit jaar grote hoeveelheden steenkool naar het buitenland verscheept. Vanwege de energiecrisis door de oorlog in Oekraïne werd vorig jaar juist nog veel steenkool geïmporteerd, maar nu zijn grote hoeveelheden van die fossiele brandstof overtollig geworden.