Amsterdamse KHN-voorzitter: horeca controleert QR-code beter

Nieuws
De Amsterdamse horeca controleert steeds beter op QR-codes. ‘Ik zie over de gehele linie een stijgende lijn’, zegt Pim Evers, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. ‘Bij zo’n 10 procent valt nog wat te verbeteren.’ Sinds zaterdag gelden aangescherpte controlemaatregelen. Ook op terrassen moeten bezoekers worden gecontroleerd.
anp
zaterdag 6 november 2021 om 15:58
Afbeelding
beeld anp

‘Onbegrijpelijk’, noemt Evers dat onderdeel van de maatregelen. Hij wijst er in dit verband op dat op tal van andere plekken waar veel mensen samenkomen geen controle hoeft plaats te vinden. De horeca wordt daardoor onevenredig hard getroffen. ‘Wij zijn nog steeds aan het overleven. Het water staat ons aan de lippen, als het er al niet overheen gaat.’

Afgelopen week maakte de gemeente Amsterdam cijfers bekend over de controle van coronatoegangsbewijzen in de hoofdstedelijke horeca van vorig weekend. Bij 288 controles door handhavers werden 49 overtredingen of onregelmatigheden vastgesteld, vooral in cafés. In zeventien gevallen werd een formele waarschuwing gegeven, twee eerder gewaarschuwde ondernemers riskeren sluiting bij een volgende overtreding.

De gemeente Amsterdam liet eerder al weten de handhaving op de coronatoegangsbewijzen op te schroeven en riep de horeca met klem op bezoekers te controleren op de QR-code. Evers dringt er ook bij het publiek op aan het probleem serieus te blijven nemen. ‘De Nederlander is er enigszins klaar mee, maar dat kan niet, het virus trekt zich daar niks van aan.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Franse schrijfster Ernaux wint Nobelprijs voor de Literatuur

De Franse schrijfster Annie Ernaux heeft de Nobelprijs voor de Literatuur gewonnen. De Zweedse Academie looft Ernaux voor haar moed en ‘klinische scherpte’, waarmee ze schrijft over de ‘bronnen, vervreemdingen en beperkingen van ons persoonlijke geheugen’.

Afbeelding

Met name olie, zuivel en vlees fors duurder in supermarkt

Nederlanders betalen aan de kassa van de supermarkt flink meer voor hun wekelijkse boodschappen dan een jaar geleden. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) valt op te maken dat met name olie, zuivel en vlees flink in prijs zijn gestegen.

Afbeelding

Opnieuw uitval Belgische kernreactor

De Belgische kernreactor Doel 2 is onverwachts stilgevallen. Er trad na een kortsluiting in het besturingssysteem een automatische stop in werking. Er is geen enkel gevaar ontstaan, aldus een woordvoerster van het energiebedrijf Engie/Electrabel.

Afbeelding

Stikstofprofessor: duidelijkheid nodig over uitkoop piekbelasters

Het rapport van Johan Remkes over de stikstofaanpak is ‘een stap in de goede richting’, vindt ‘stikstofprofessor’ Jan-Willem Erisman. Volgens de hoogleraar van de Universiteit Leiden, die is gespecialiseerd in het onderwerp, moet er nog wel duidelijkheid komen over een aantal b..

Afbeelding

Aangifte van mishandeling ex-partner Johnny de Mol geseponeerd

Het Openbaar Ministerie seponeert de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die zijn ex-partner tegen Johnny de Mol deed. Het onderzoek heeft niet geleid tot voldoende bewijs, is donderdag bekendgemaakt.

Afbeelding

Iron Maiden komt in 2023 naar Ziggo Dome

De Britse heavymetalband Iron Maiden heeft een Europese tournee aangekondigd voor de zomer van 2023. De groep rond frontman Bruce Dickinson zal ook een show geven in de Ziggo Dome op 11 juli. Dat heeft concertorganisator MOJO donderdag gemeld.