Amsterdamse KHN-voorzitter: horeca controleert QR-code beter

Nieuws
De Amsterdamse horeca controleert steeds beter op QR-codes. ‘Ik zie over de gehele linie een stijgende lijn’, zegt Pim Evers, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. ‘Bij zo’n 10 procent valt nog wat te verbeteren.’ Sinds zaterdag gelden aangescherpte controlemaatregelen. Ook op terrassen moeten bezoekers worden gecontroleerd.
anp
zaterdag 6 november 2021 om 15:58
Afbeelding
beeld anp
anp

‘Onbegrijpelijk’, noemt Evers dat onderdeel van de maatregelen. Hij wijst er in dit verband op dat op tal van andere plekken waar veel mensen samenkomen geen controle hoeft plaats te vinden. De horeca wordt daardoor onevenredig hard getroffen. ‘Wij zijn nog steeds aan het overleven. Het water staat ons aan de lippen, als het er al niet overheen gaat.’

Afgelopen week maakte de gemeente Amsterdam cijfers bekend over de controle van coronatoegangsbewijzen in de hoofdstedelijke horeca van vorig weekend. Bij 288 controles door handhavers werden 49 overtredingen of onregelmatigheden vastgesteld, vooral in cafés. In zeventien gevallen werd een formele waarschuwing gegeven, twee eerder gewaarschuwde ondernemers riskeren sluiting bij een volgende overtreding.

De gemeente Amsterdam liet eerder al weten de handhaving op de coronatoegangsbewijzen op te schroeven en riep de horeca met klem op bezoekers te controleren op de QR-code. Evers dringt er ook bij het publiek op aan het probleem serieus te blijven nemen. ‘De Nederlander is er enigszins klaar mee, maar dat kan niet, het virus trekt zich daar niks van aan.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Italië en Libië voeren strijd tegen oversteek van migranten op

Italië en Libië zijn het eens geworden over een nog strengere aanpak van de ongewenste oversteek van migranten op de Middellandse Zee. Dat heeft de Italiaanse minister-president Giorgia Meloni zaterdag gezegd tijdens een bezoek aan Tripoli.

Afbeelding

Finland: Rusland mogelijk betrokken bij koranverbranding Zweden

Rusland heeft mogelijk een rol gespeeld bij de koranverbranding bij de Turkse ambassade in Stockholm. Dat zei de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto zaterdag in een interview op de Finse televisie.

Afbeelding

A12 bij Den Haag weer open na demonstratie Extinction Rebellion

De A12 bij Den Haag is volgens de politie even na 17.30 uur weer vrijgegeven voor het verkeer. De snelweg was zaterdag urenlang geblokkeerd door klimaatdemonstranten van actiegroep Extinction Rebellion.

Afbeelding

Oproep aan koning: gratie voor ex-vrouw Curaçaose oud-premier

De Curaçaose oud-politicus Anthony Godett heeft zaterdag koning Willem-Alexander opgeroepen gratie te verlenen aan de voormalige echtgenote van oud-premier Gerrit Schotte, Cicely van der Dijs, die momenteel vastzit.

Afbeelding

Moskou: 14 doden door Oekraïense aanval op ziekenhuis

Het Russische ministerie van Defensie heeft het Oekraïense leger beschuldigd van een raketaanval op een hospitaal in de regio Loehansk. Daardoor zouden veertien doden zijn gevallen en 24 gewonden.

Afbeelding

Ex-generaal Pavel wint presidentsverkiezing in Tsjechië

De gepensioneerde generaal Petr Pavel heeft zaterdag de Tsjechische presidentsverkiezing gewonnen van oud-premier Andrej Babis. Met 99 procent van de stemmen geteld, krijgt Pavel 58 procent, tegenover 42 procent voor Babis.