Sablés au chocolat et fleur de sel
Dit recept voor chocoladezandkoekjes is gebaseerd op een recept van Pierre Hermé, vervolgens om de beurt aangepast door de twee bakkers Paola Rocuzzo en Anya Sokha. Het bijzondere van het recept is dat het zo rijk gevuld is met chocolade dat de licht zanderige, krokante ‘bite’ samengaat met het gevoel van in je mond smeltende chocolade. Belangrijk is ook de keuze van de ingrediënten: vanillezaadjes van een vers vanillestokjes, fleur de sel en pure chocolade van hoge kwaliteit, die niet te droog is, met een cacaogehalte van rond de 70 procent.
Maal eerst de chocolade fijn in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Gebruik pulsen en voorkom dat de chocolade begint te smelten. Heb je beide niet, dan kun je de chocolade ook met een keukenmes fijnhakken. Zet de gemalen chocolade daarna nog even weg. Zeef en meng in een kleine mengkom een voor een het bakpoeder en de cacao door de bloem. Meng in een grote kom, met een handmixer met gardes, de boter, de bruine en witte basterdsuiker, de vanille en het zout. Klop 1 of 2 minuten op hoge snelheid totdat de boter romig is. Meng dan met de handmixer op lage snelheid het bloemmengsel door het boterbeslag. Als het bijna geheel gemengd is, voeg je ook de chocolade toe. Mix niet te lang door: zodra de bloem gehydrateerd is en alle ingred..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .