Sablés au chocolat et fleur de sel

Varia
Dit recept voor chocoladezandkoekjes is gebaseerd op een recept van Pierre Hermé, vervolgens om de beurt aangepast door de twee bakkers Paola Rocuzzo en Anya Sokha. Het bijzondere van het recept is dat het zo rijk gevuld is met chocolade dat de licht zanderige, krokante ‘bite’ samengaat met het gevoel van in je mond smeltende chocolade. Belangrijk is ook de keuze van de ingrediënten: vanillezaadjes van een vers vanillestokjes, fleur de sel en pure chocolade van hoge kwaliteit, die niet te droog is, met een cacaogehalte van rond de 70 procent.
redactie nd
zaterdag 6 november 2021 om 02:01
Sablés au chocolat et fleur de sel.
Sablés au chocolat et fleur de sel. beeld uit besproken boek

Maal eerst de chocolade fijn in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Gebruik pulsen en voorkom dat de chocolade begint te smelten. Heb je beide niet, dan kun je de chocolade ook met een keukenmes fijnhakken. Zet de gemalen chocolade daarna nog even weg. Zeef en meng in een kleine mengkom een voor een het bakpoeder en de cacao door de bloem. Meng in een grote kom, met een handmixer met gardes, de boter, de bruine en witte basterdsuiker, de vanille en het zout. Klop 1 of 2 minuten op hoge snelheid totdat de boter romig is. Meng dan met de handmixer op lage snelheid het bloemmengsel door het boterbeslag. Als het bijna geheel gemengd is, voeg je ook de chocolade toe. Mix niet te lang door: zodra de bloem gehydrateerd is en alle ingred..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Halsema: Bijlmervliegramp is erfgoed van alle Nederlanders

Het is terecht dat er na dertig jaar veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de jaarlijkse herdenking van de crash op 4 oktober 1992, toen een vrachtvliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al neerstortte op de fl..

Afbeelding

Grote groep actievoerders bij Tweede Kamer tegen Iraans regime

Een grote groep actievoerders heeft dinsdag bij de Tweede Kamer solidariteit betuigd aan vrouwen in Iran en gedemonstreerd tegen het Iraanse regime. De demonstranten liepen een mars, die eindigde bij de Koekamp.

Afbeelding

Vakbond FNV: hoge inflatie dwingt mensen tot ingrijpende keuzes

De hoge prijzen van de laatste tijd raken Nederlanders hard en zorgen voor veel geldzorgen. Vakbond FNV heeft onderzoek gedaan onder ruim 28.000 van zijn leden en noemt de uitkomst ‘schokkend’.

Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen met veel kwetsbare leerlingen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigen ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) aan.

Afbeelding

Bloomberg: Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Forse dagwinst voor hoofdindex Amsterdam door optimisme beleggers

De hoofdindex op de beurs in Amsterdam is dinsdag fors hoger gesloten. De AEX eindigde de handelsdag met een plus van 3,7 procent. Het sentiment werd geholpen door de hoop bij beleggers dat de Amerikaanse centrale bank het mogelijk wat rustiger aan gaat doen met het verhogen va..