Als je verder wilt gaan dan de gangbare cake of appeltaart
Wat mij het eerste opviel toen Anton, destijds nog mijn vriend, en ik ons huis voor de eerste keer bezichtigden? De keuken! Die heeft een heleboel kastjes en is voorzien van een charmant barretje en maar liefst twee ovens. Ik zag mijzelf al de heerlijkste gerechten tevoorschijn toveren. Gelukkig kan ik zeggen dat ik de ovens in de vijf maanden dat Anton en ik hier nu wonen goed heb gebruikt. Maar … alleen om te koken, niet om te bakken. Daar moet het boek Patisserie van de bakker van Issa Niemeijer-Brown verandering in gaan brengen.

Issa Niemeijer begon in 2008 samen met zijn broer een bakkerij in Amsterdam, Gebroeders Niemeijer.
(beeld Sander Veeneman)Als ik het boek opensla, voel ik toch een lichte paniek opkomen. Ik kook dan wel graag, met bakken heb ik veel minder ervaring. Als ik terugdenk aan mijn kinderverjaardagen, zie ik niet alleen de grote slagroomtaart voor me die er altijd was, maar vooral ook de lekkere, zelfgebakken taarten van mijn moeder. Toen ik tijdens mijn studie op kamers woonde, ging ik in de weekenden altijd terug naar mijn ouders. Weinig redenen dus om zelf het bakblik eens ter hand te nemen. Maar nu Anton en ik vijf maanden getrouwd zijn, en helemaal gewend zijn aan het nieuwe huis, wordt het tijd om het goede voorbeeld van mijn moeder te volgen.
Anton heeft meer ervaring met bakken dan ik en we besluiten samen de chocoladezandkoekjes te bakken. We houden nameli..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .