Miljoen zorgmedewerkers krijgen 385 euro bonus

Nieuws
Ruim een miljoen zorgmedewerkers krijgen een bonus van 385 euro netto. Het geld wordt uitgekeerd aan mensen die ‘vanwege Covid-19 onder moeilijke omstandigheden zorg hebben verleend’, schrijft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Hij hoopt dat de zorgaanbieders het geld nog dit jaar overmaken aan de medewerkers.
anp
maandag 25 oktober 2021 om 19:22
Afbeelding
beeld anp
anp

Een deel van de zorgverleners krijgt het geld uitgekeerd via de werkgever, een ander deel via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In totaal was 720 miljoen euro beschikbaar.

De grootste groep medewerkers die een bonus krijgt, bestaat uit verplegers, verzorgers en medewerkers uit de thuiszorg. Ook ziekenhuispersoneel en mensen in de gehandicaptenzorg krijgen een aanzienlijk deel van de bonussen. De rest van het geld, ongeveer een vijfde, gaat naar bijvoorbeeld de jeugdzorg, medewerkers van huisartsen en de geestelijke gezondheidszorg.

Volgens De Jonge krijgen de zorgverleners voor half november het geld overgemaakt. Zo kunnen ze de bonussen nog dit jaar uitkeren, denkt hij. Dat garandeert hij niet helemaal, want formeel moeten de werkgevers en de SVB de bonus binnen vijf maanden uitkeren.

De bonussen worden uitgekeerd voor werk dat is verzet tussen oktober vorig jaar en 15 juni dit jaar. Vorig jaar kregen zorgmedewerkers ook al een bonus voor de periode daarvoor. Toen ging het om 1000 euro netto.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

Afbeelding

Zelensky bevestigt tegenoffensief tegen Russische troepen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag bevestigd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

Afbeelding

Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbe..

Afbeelding

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

Afbeelding

Den Haag: parkeerplekken stranden Scheveningen en Kijkduin vol

De gemeente Den Haag roept strandgangers zaterdagmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol.

Afbeelding

Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur.