Duits ondernemersvertrouwen op laagste niveau in zes maanden

Nieuws
Het vertrouwen van Duitse ondernemers is in oktober voor de vierde maand op rij gedaald en staat nu op het laagste niveau in zes maanden, aldus onderzoeksinstituut Ifo. Vooral de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen leiden tot kopzorgen bij Duitse bedrijven, stellen de onderzoekers.
anp
maandag 25 oktober 2021 om 12:10
Afbeelding
beeld anp

De index die het vertrouwen meet staat nu op een stand van 97,7. Met name bij de toekomstverwachtingen is er meer onzekerheid bij ondernemers. Maar ook over de huidige situatie zijn ze minder optimistisch. Door tekorten aan materialen. bijvoorbeeld het gebrek aan computerchips bij autobedrijven, wordt de productie in de Duitse industrie geremd.

Ifo-president Clemens Fuest spreekt in een toelichting van ‘zand in de wielen van de Duitse economie’ waardoor het herstel wordt gehinderd. Belangrijke Duitse economische onderzoeksinstituten, waaronder Ifo, hebben onlangs hun verwachtingen voor de groei van de Duitse economie voor dit jaar flink verlaagd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.

Afbeelding

Politie vindt 813 kilo vuurwerk in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De politie heeft vrijdag bij een woning in het Twentse dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk 813 kilo vuurwerk in beslag genomen. Er is niemand aangehouden, maar de politie laat weten een verdachte in het vizier te hebben.