Mattel heeft minder last van toeleveringsproblemen dan gedacht

Nieuws
Speelgoedmaker Mattel heeft minder last van leveringsproblemen van grondstoffen en speelgoed dan het bedrijf zelf had voorzien. ‘We voldoen aan de vraag’, zei topman Ynon Kneiz van het bedrijf achter Barbiepoppen en Mattel-speelgoedauto’s. ‘Misschien niet aan alle vraag, maar meer dan we hadden verwacht.’ Mattel verhoogde zijn verwachtingen voor de omzet over heel 2021.
anp
donderdag 21 oktober 2021 om 23:56
Afbeelding
beeld anp

De verkopen van speelgoed zakten aan het begin van de coronacrisis in, maar herstelden zich toen de lockdowns langer gingen duren en thuiswerkende mensen hun kinderen bezig moesten houden. Nu zorgen leveringsproblemen voor onzekerheid, maar Mattel is vol vertrouwen dat het bedrijf een sterk feestdagenseizoen kan draaien.

Het bedrijf kocht versneld grondstoffen in, regelde op voorhand al containerruimte en legde ook de tarieven daarvoor vroeg vast. Bovendien breidde Mattel het aantal havens waarvandaan het zijn speelgoed verspreidt uit. Al die stappen moeten ervoor zorgen dat de kosten niet te hoog oplopen en leveringen verzekerd zijn.

In het derde kwartaal haalde Mattel een omzet van een kleine 1,8 miljard dollar, omgerekend ruim 1,5 miljard euro. Dat was 8 procent meer dan een jaar eerder. De winst ging met 46 procent omhoog naar 813 miljoen dollar, al had het bedrijf daar wel een forse belastingmeevaller voor nodig. Ook zonder die eenmalige meevaller steeg de winst, maar dan met een bescheiden 2 procent.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Buitenlandse Zaken: geen incidenten bij wedstrijd tegen Ecuador

De tweede wedstrijd van Oranje op het WK tegen Ecuador is voor de Nederlandse supporters in Qatar zonder incidenten verlopen. ‘Het vervoer en de toegang tot het stadion ging weer soepel’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de wedstrijd van vrij..

Afbeelding

Seoul experimenteert met zelfrijdende bus, eigen route in centrum

De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft sinds vrijdag een busroute waar geen buschauffeur aan te pas komt. De route is onderdeel van een experiment om mensen zich op hun gemak te laten voelen met zelfrijdende voertuigen op de weg.

Afbeelding

Amerikanen gaven online recordbedrag uit tijdens Black Friday

Amerikanen hebben tijdens Black Friday niet eerder zoveel geld uitgegeven in webshops, verwacht marktonderzoeker Adobe Analytics.

Afbeelding

Belgische premier onaangekondigd op bezoek in Kiev

De Belgische premier Alexander De Croo is zaterdagochtend gearriveerd in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het gaat om een onaangekondigd bezoek, meldt het Belgische persbureau Belga. De premier wordt vergezeld door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

Afbeelding

Problemen op afdeling Cardiologie van Zwols ziekenhuis

Het ziekenhuis Isala kampt met problemen op de afdeling Cardiologie, schrijft het Zwolse ziekenhuis in een verklaring in reactie op een artikel van de Volkskrant.

Afbeelding

Hoogleraar: verhogen grondwater maakt veeteelt moeilijk

Dat het grondwaterpeil in veenweidegebieden omhoog gaat, is de maatregel die waarschijnlijk de grootste gevolgen zal hebben in de landbouwplannen van het kabinet. Het vermindert de uitstoot van CO2 en ammoniak, wat goed is voor de natuur en het klimaat.