Snelrecht voor relschoppers na voetbalwedstrijd in Nijmegen

Nieuws
Het Openbaar Ministerie past snelrecht toe op zeven mannen uit Arnhem en Nijmegen die afgelopen zondag werden opgepakt bij de rellen die uitbraken in het Goffertpark in Nijmegen, na de wedstrijd NEC - Vitesse. De zeven verdachten worden woensdag en donderdag op verdenking van openlijk geweld voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het OM wil dat ze vast blijven zitten tot aan de rechtszitting.
anp
woensdag 20 oktober 2021 om 12:32 aangepast 13:19
Afbeelding
beeld anp
anp

In totaal zijn zondag 22 relschoppers opgepakt. De politie sprak eerder van 23 arrestaties, maar daaronder was één aanhouding die niets met de voetbalwedstrijd te maken had. De politie denkt nog veel meer aanhoudingen te gaan doen en bestudeert daarvoor onder andere camerabeelden die in het Goffertpark zijn gemaakt.

Twee hooligans hebben een boete gekregen voor het afsteken van vuurwerk. Dertien arrestanten zijn weer op vrije voeten gesteld, maar moeten merendeels op 30 november voor de politierechter in Zutphen verschijnen. Vier mannen van 20 jaar, een 19-jarige, een 46-jarige en een 47-jarige man, alleen uit Nijmegen, Arnhem en omgeving, zitten nog vast.

Het OM wil met de snelrechtzitting en de zitting bij de politierechter ‘een krachtig signaal afgeven dat openlijk geweld tegen mensen met een publieke taak of supporters onderling niet wordt getolereerd’, aldus een verklaring.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Finland: Rusland mogelijk betrokken bij koranverbranding Zweden

Rusland heeft mogelijk een rol gespeeld bij de koranverbranding bij de Turkse ambassade in Stockholm. Dat zei de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto zaterdag in een interview op de Finse televisie.

Afbeelding

A12 bij Den Haag weer open na demonstratie Extinction Rebellion

De A12 bij Den Haag is volgens de politie even na 17.30 uur weer vrijgegeven voor het verkeer. De snelweg was zaterdag urenlang geblokkeerd door klimaatdemonstranten van actiegroep Extinction Rebellion.

Afbeelding

Oproep aan koning: gratie voor ex-vrouw Curaçaose oud-premier

De Curaçaose oud-politicus Anthony Godett heeft zaterdag koning Willem-Alexander opgeroepen gratie te verlenen aan de voormalige echtgenote van oud-premier Gerrit Schotte, Cicely van der Dijs, die momenteel vastzit.

Afbeelding

Moskou: 14 doden door Oekraïense aanval op ziekenhuis

Het Russische ministerie van Defensie heeft het Oekraïense leger beschuldigd van een raketaanval op een hospitaal in de regio Loehansk. Daardoor zouden veertien doden zijn gevallen en 24 gewonden.

Afbeelding

Ex-generaal Pavel wint presidentsverkiezing in Tsjechië

De gepensioneerde generaal Petr Pavel heeft zaterdag de Tsjechische presidentsverkiezing gewonnen van oud-premier Andrej Babis. Met 99 procent van de stemmen geteld, krijgt Pavel 58 procent, tegenover 42 procent voor Babis.

Afbeelding

Politie: honderden arrestaties bij klimaatactie in Den Haag

Bij de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn honderden mensen gearresteerd, meldt de politie. Een exact aantal kon de politie nog niet geven. De A12 is inmiddels weer leeg, maar nog niet vrijgegeven.