Hoogste aantal Britse coronadoden in ruim halfjaar

Nieuws
Het aantal coronadoden in Groot-Brittannië heeft het hoogste niveau in ruim een halfjaar bereikt. Het gaat om 223 sterfgevallen in een etmaal. De laatste keer dat een hoger aantal werd geregistreerd, was op 9 maart toen 231 besmette mensen bezweken.
anp
dinsdag 19 oktober 2021 om 18:51
Afbeelding
beeld anp

Op een dag zijn bijna 50.000 nieuwe coronagevallen gemeld. Een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson verwacht een ‘bijzonder zware’ winter voor de zorg als de stijging doorzet. Volgens de regering houden de huidige maatregelen het virus onder controle. Van een hernieuwde invoering van coronabeperkingen, zoals een mondkapjesplicht en thuiswerkadvies, is nog geen sprake. Maar Johnson waarschuwde vorige maand dat dergelijke stappen nodig worden als de gezondheidszorg weer overbelast raakt.

Ongeveer 79 procent van de burgers van 12 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een vaccinatie is volledig ingeënt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hakeem Jeffries verkozen tot Democratische leider in Huis VS

De Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben Hakeem Jeffries verkozen tot hun nieuwe fractievoorzitter. Hij begint in 2023 aan zijn nieuwe rol en vervangt dan Nancy Pelosi.

Afbeelding

Maatregelen Amsterdam om groei en overlast toerisme te beperken

Het college van B en W van Amsterdam wil een aantal maatregelen nemen om de groei van het toerisme te beperken en de overlast ervan tegen te gaan.

Afbeelding

Aandelenbeurs Amsterdam met winst november uit na inflatiecijfers

De aandelenbeurs in Amsterdam sluit november af met een aanzienlijke winst, juist in een jaar vol verliezen voor beleggers door stijgende rentes en de vrees voor economisch mindere tijden.

Afbeelding

Oppositie kraakt niet halen klimaatdoel, 'gele kaart' voor Jetten

Dat het kabinet de klimaatdoelen voor 2030 nog altijd niet haalt, is voor een deel van de oppositie onverteerbaar. De PvdA heeft minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) tijdens een debat een "gele kaart" gegeven. GroenLinks keurt zijn klimaatbeleid ronduit af.

Afbeelding

Burgemeester: nieuwe kerncentrales Borssele niet vanzelfsprekend

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borssele noemt het niet vanzelfsprekend dat er draagvlak is voor nieuwe kerncentrales. In het Zeeuwse dorp staat al een werkende centrale.

Afbeelding

Hof ziet geen bewijs voor wanbeleid SNS Reaal

Rechters hebben geen bewijs gevonden voor wanbeleid bij SNS Reaal in de periode die vooraf ging aan de nationalisatie van de bank en verzekeraar in 2013.