Verkoper ozonreinigers eist 200 miljoen van Philips

Nieuws
Een Amerikaanse leverancier van gespecialiseerde schoonmaakproducten eist in een rechtszaak 200 miljoen dollar van Philips. Het medisch-technologische bedrijf zou bij problemen met zijn apparaten tegen slaapapneu ten onrechte hebben gewezen naar reinigers die werken met ozon als oorzaak. SoClean, dat dit soort middelen verkoopt, zegt dat de omzet daardoor is gekelderd en wil dat Philips de schade vergoedt.
anp
dinsdag 19 oktober 2021 om 18:21
Afbeelding
beeld anp
anp

Philips worstelt met een grote terugroepactie van 3 miljoen tot 4 miljoen apparaten tegen slaapapneu voor thuisgebruik. Schuim dat in de apparaten zit om geluid te dempen kan gevaarlijk zijn voor patiënten, omdat kleine deeltjes kunnen afbreken en ze bepaalde chemicaliën afgeven. Die zijn mogelijk kankerverwekkend.

Philips verklaarde dat de problemen kunnen opspelen na contact met ‘bepaalde, niet-goedgekeurde schoonmaakmiddelen, waaronder ozon’. Volgens SoClean, dat zijn aanklacht vorige week bekendmaakte, wekte het Nederlandse bedrijf daarbij de indruk dat ozonreinigers de problemen veroorzaken.

Omdat SoClean marktleider is in ozonreinigers voelt het bedrijf zich nu onterecht in de beklaagdenbank zitten. De onderneming uit Peterborough in New Hampshire verdenkt Philips ervan met ‘onware en misleidende verklaringen’ de aandacht af te willen leiden van eigen fouten bij het ontwerp van de slaapapneu-apparaten. Een woordvoerder van Philips wilde niet reageren op lopende rechtszaken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Overleden persoon aangetroffen op plek van grote brand Arnhem

Op de plek in de De Wiltstraat in Arnhem waar een grote brand woedde, hebben de hulpdiensten dinsdagavond een lichaam van een overleden persoon aangetroffen. De politie laat weten dat ze onderzoek doet naar de identiteit van die persoon.

Afbeelding

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op A73

De politie heeft rond 21.00 uur bij een aanhouding op de A73 in de richting van Roermond een waarschuwingsschot gelost. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

Afbeelding

Flinke winsten op beurzen New York, autoconcern GM uitblinker

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten gesloten, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street kregen weer veel bedrijfsresultaten te verwerken.

Afbeelding

Krijgsmacht moet groener worden, inclusief het varen en vliegen

De krijgsmacht moet de komende jaren beter voorbereid zijn op klimaatverandering, onafhankelijker worden van fossiele brandstoffen en minder grondstoffen verbruiken.

Afbeelding

Europese Commissie blijft erbij: geen EU-geld naar grensmuur

De Europese Commissie blijft toch tegen het bouwen van grenshekken en -muren met Europees geld. Dat plan leek steeds kansrijker nu meer en meer EU-landen, ook Nederland, daar wel voor voelen.

Afbeelding

Betalingsbedrijf PayPal schrapt 2000 banen om kosten te besparen

Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal gaat wereldwijd ongeveer 2000 voltijdbanen schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeelsbestand van PayPal.