Talpa kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

Nieuws
Talpa kijkt met een goed gevoel terug op de unieke tv-show De Dansmarathon, die de afgelopen dagen werd uitgezonden op SBS6. Tijdens het programma gingen koppels de dansvloer op voor het Longfonds en voor een geldprijs van 100.000 euro.
anp
zondag 17 oktober 2021 om 08:02
Afbeelding
beeld anp

De Dansmarathon begon donderdagavond en werd vijftig uur lang uitgezonden. Het is daarmee het langstdurende Nederlandse tv-programma ooit. SBS6 schakelde alleen kort weg voor Hart van Nederland en Shownieuws.

De aftrap van de dansmarathon trok donderdagavond 265.000 kijkers. Vrijdagmiddag keken gemiddeld 150.000 mensen, zaterdagmiddag meer dan 200.000. Op het dieptepunt, in de nacht van vrijdag op zaterdag, zaten 4000 mensen voor de buis. De ontknoping op zaterdagavond werd volgens Stichting KijkOnderzoek door 1.028.000 mensen gevolgd, zij zagen hoe Tawatha en Jermaine uiteindelijk als winnaar uit de bus kwamen. Zij hadden van alle overgebleven dansparen in die vijftig uur tijd de minste pauze genomen, slechts 35 minuten.

Trots

Talpa liet zondag in een reactie weten met een positief gevoel terug te kijken "op De Dansmarathon, een televisie-experiment dat in de afgelopen drie dagen in totaal maar liefst 5.819.000 unieke kijkers heeft bereikt". "Iedereen, inclusief de dagelijks 1200 medewerkers, heeft zich de afgelopen dagen met volle overtuiging en enthousiasme voor het evenement ingezet en daar zijn we enorm trots op", aldus de zender.

Op Twitter werd de hele avond druk gesproken over De Dansmarathon. Velen uitten hun zorgen over de toestand van de laatste deelnemers en vroegen zich af of het wel verantwoord was. Talpa wilde hier zondagochtend niet specifiek op ingaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Europese automakers hebben geen hoop op groei dit jaar

Europese automakers waarschuwen voor weer een jaar met dalende verkopen. De autoproducenten vragen beleidsmakers ook om meer steun voor de industrie die worstelt met het herstel uit de coronacrisis.

Afbeelding

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden.

Afbeelding

Verliezen op beurzen Azië, Samsung iets lager na handelsupdate

De beurzen in Azië stonden vrijdag op verlies. Vooral de mindere resultaten van chipproducenten Samsung en AMD drukten het sentiment op de markten. Beleggers bereiden zich voor op een mogelijk moeilijk cijferseizoen nu het risico op een recessie toeneemt door de inflatie.

Afbeelding

Winst Samsung valt voor het eerst sinds 2019 lager uit

Techconcern Samsung heeft voor het eerste sinds 2019 een lagere operationele winst behaald. Dat kwam vooral doordat er minder vraag was naar geheugenchips en chips voor in pc’s. Door de mindere verkopen viel ook de omzet lager uit.

Afbeelding

EU-leiders proberen uiteenrafelen front energiecrisis te stoppen

De leiders van de 27 EU-landen buigen zich opnieuw over de torenhoge energieprijzen. Dat doen ze ditmaal officieus met de benen op tafel, in de hoop zo los te komen van de scherpe tegenstellingen tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland en met name zuidelijke EU-landen.

Afbeelding

Vierde zittingsdag Mallorcazaak met hoofdverdachte Sanil B.

Op de vierde zittingsdag van de Mallorcazaak komt Sanil B. (20) naar de rechtbank in Lelystad. Hij is een van de drie hoofdverdachten die terechtstaan voor het doden van Carlo Heuvelman (27) in juli vorig jaar.