Fintechbedrijf Klarna wil Nederlandse spaarders lokken

Nieuws
Betalingsdienstverlener Klarna gaat in Nederland spaarrekeningen aanbieden. Met hogere spaarrentes dan de grootbanken hoopt het van oorsprong Zweedse bedrijf consumenten te verleiden hun geld bij zijn bankdivisie te stallen.
anp
donderdag 7 oktober 2021 om 06:00
Afbeelding
beeld anp

Klarna is in Nederland vooral bekend van de app waarmee je online producten kunt bestellen om ze pas later te betalen. Daarnaast biedt het fintechbedrijf diensten om direct online te betalen, maar in Nederland komen daar nu spaarrekeningen bij.

Het concern biedt op spaarrekeningen 0,16 rente per jaar. Op depositorekeningen, waar je spaargeld voor een langere periode vastzet, biedt Klarna een maximale rente van 0,89 procent per jaar. Voor die vergoeding moet je het geld wel voor een periode van vier jaar onaangeroerd laten.

Duitsland

Nederland is na Duitsland het tweede land buiten de Zweedse thuismarkt waar Klarna spaarders probeert te lokken. Dat doet het bedrijf via de Nederlandse tak van het fintechbedrijf Raisin, dat als digitaal loket zal functioneren voor de spaarrekeningen.

Eelco Habets, die leiding geeft over Raisin in Nederland, vindt dat Nederlanders en Duitsers qua spaargedrag veel op elkaar lijken. In beide landen blijven consumenten doorsparen, ondanks de lage of soms zelfs negatieve rentes die banken rekenen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.

Afbeelding

Politie vindt 813 kilo vuurwerk in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De politie heeft vrijdag bij een woning in het Twentse dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk 813 kilo vuurwerk in beslag genomen. Er is niemand aangehouden, maar de politie laat weten een verdachte in het vizier te hebben.

Afbeelding

NASA: Rusland oogst miljard dollar aan tarwe in bezet Oekraïne

Oekraïne is minstens 1 miljard dollar aan tarwe-inkomsten misgelopen doordat deze werd geoogst in gebieden die door Rusland worden gecontroleerd.