Wisseling in top in aanloop naar beursgang moederbedrijf Blokker

Nieuws
Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van Blokker, wisselt in de aanloop naar de beursgang komend jaar van topposities. Huidig MRG-topman Michiel Witteveen wordt per 1 februari 2022 voorzitter van de raad van commissarissen. De huidige voorzitter, Dirk-Jan Stoppelenburg, wordt dan de nieuwe topman. MRG wil met de stap het bedrijf ‘klaarstomen voor de beursgang in 2022’, meldt het winkelconcern.
anp
maandag 27 september 2021 om 09:23
Afbeelding
beeld anp

Met een beursgang wil MRG ‘toekomstbestendig’ worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de beursgang komend jaar precies plaats zal vinden. Onder MRG vallen ook andere winkelformules, zoals Intertoys, BCC en Big Bazar. MRG heeft circa 850 winkels in Nederland en er werken ongeveer 9500 mensen. In 2021 bedraagt de omzet naar verwachting 1,1 miljard euro, aldus het bedrijf.

De beursgang is al een aantal jaar in de maak. Witteveen sprak de wens hiervoor al uit bij de overname van Blokker in 2019. Het idee was toen om de klanten de aandeelhouders te maken in plaats van pensioenfondsen of grote beleggers. ‘Elke volle spaarkaart levert een aandeel op. Zo geef ik Blokker terug aan de Nederlanders’, zei Witteveen toen tegen Het Financieele Dagblad. Of dit nog steeds het plan is, is niet duidelijk.

Stoppelenburg was voorzitter sinds april 2019 en betrokken bij het ontwikkelen van de strategie om de winkelformules van MRG weer winstgevend te maken, schrijft het bedrijf in een persbericht. ‘Deze koers zal Stoppelenburg in zijn nieuwe rol verder invullen en doorzetten.’ Stoppelenburg was eerder al topman en voorzitter van de raad van commissarissen bij het Amsterdamse modemerk Scotch & Soda en internationaal kledingmerk GANT.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.