*

Gepocheerde schorseneer met puree van koolraap

Zet een bak water klaar en roer er het citroensap doorheen. Was de schorseneren goed, schil ze met een dunschiller en snijd ze in stukken van 5 cm. Doe de stukken meteen in het water met citroensap, anders oxideren ze! Breng de plantaardige melk met het zout, de laurierbladeren, citroentijm, peperkorrels en foelie met 200 ml water in een pan aan de kook. Voeg de schorseneren toe en kook ze 20 tot 30 minuten, of tot ze zacht en gaar zijn. Laat ze afkoelen in het kookvocht.
Bereiding van de puree: breng 50 ml water met de plantaardige room, het zout en de mosterd in een pan aan de kook. Kook hierin de blokjes koolraap 15 minuten, of tot de blokjes koolraap zacht en gaar zijn. Giet de koolraap af, maar bewaar het vocht. Doe de koolraap in een hoge kom en pureer met een staafmixer. Voeg, terwijl je pureert, net zoveel kookvocht toe tot je een gladde puree hebt.

Varia

meer ‘Varia’

advertentie