‘Deze koninklijke curry is favoriet’

Interview
Sommige recepten worden van generatie op generatie doorgegeven. In deze rubriek delen hobbykoks hun favoriete familierecept. Vandaag: Deepti Agarwal (38) uit Utrecht.
Maaike Legemaat
dinsdag 31 augustus 2021 om 02:00
beeld Leonard Walpot

‘Ik kom oorspronkelijk uit India, uit een klein dorpje zonder restaurants. Wilde je er lekker eten, dan moest je zorgen dat je zelf goed kon koken. Dat zat bij mijn familie wel goed: vooral mijn grootvader stond veel in de keuken. Ik denk ook dat hij dit recept heeft bedacht, al weet ik dat niet helemaal zeker. Het is in ieder geval door hem doorgegeven.

De curry heet Shahi Paneer. Paneer is een Indiase kaas die je makkelijk zelf thuis kan maken. Shahi betekent ‘koninklijk’. Het is namelijk een heel luxe recept, met ingrediënten die je niet elke dag in huis had. Toen ik klein was, aten we Shahi Paneer alleen op een feestdag of een verjaardag. Het was mijn favoriete eten. Shahi Paneer is niet zo scherp als andere curry’s. Doordat er garam ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kamer debatteert over werkcultuur media na onthullingen DWDD

Kamerleden willen tijdens het mediadebat maandag de soms onveilige werksfeer in de media ter discussie stellen nu die zo aan het oppervlak is gekomen na onthullingen over DWDD.

Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.