‘Deze koninklijke curry is favoriet’

Interview
Sommige recepten worden van generatie op generatie doorgegeven. In deze rubriek delen hobbykoks hun favoriete familierecept. Vandaag: Deepti Agarwal (38) uit Utrecht.
Maaike Legemaat
dinsdag 31 augustus 2021 om 02:00
beeld Leonard Walpot

‘Ik kom oorspronkelijk uit India, uit een klein dorpje zonder restaurants. Wilde je er lekker eten, dan moest je zorgen dat je zelf goed kon koken. Dat zat bij mijn familie wel goed: vooral mijn grootvader stond veel in de keuken. Ik denk ook dat hij dit recept heeft bedacht, al weet ik dat niet helemaal zeker. Het is in ieder geval door hem doorgegeven.

De curry heet Shahi Paneer. Paneer is een Indiase kaas die je makkelijk zelf thuis kan maken. Shahi betekent ‘koninklijk’. Het is namelijk een heel luxe recept, met ingrediënten die je niet elke dag in huis had. Toen ik klein was, aten we Shahi Paneer alleen op een feestdag of een verjaardag. Het was mijn favoriete eten. Shahi Paneer is niet zo scherp als andere curry’s. Doordat er garam ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Grote meerderheid Cubanen stemt voor legalisering homohuwelijk

Cubanen hebben in een referendum in grote meerderheid gestemd voor legalisering van zowel het homohuwelijk als draagmoederschap. Volgens de Cubaanse verkiezingsautoriteit stemde 66,85 procent in met de nieuwe familiewet die dit toestaat, terwijl 33,15 procent tegen stemde.

Afbeelding

Onderzoek: bestuurders grote bedrijven rekenen op milde recessie

Een recessie lijkt onafwendbaar voor de wereldeconomie. Bijna negen op de tien bestuurders van ‘s werelds grootste bedrijven verwachten dat de wereldeconomie binnen nu en een jaar in een recessie valt.

Afbeelding

Hof in België schrapt uitleveringsverbod Iraanse terrorist

Een Belgische rechtbank heeft voorlopig een streep gehaald door het verbod een wegens terrorisme veroordeelde Iraniër uit te leveren aan Iran.

Afbeelding

Twitter grote winnaar op Wall Street na ommezwaai Musk

Twitter heeft dinsdag een grote koerssprong gemaakt op Wall Street omdat Elon Musk het bedrijf toch wil overnemen. Beleggers reageerden enthousiast, maar het nieuws was eerst alleen nog gebaseerd op een onbevestigd bericht.

Afbeelding

Rapport: NL-Alert om overbelaste 112 tijdens storm kwam laat

Het duurde ongeveer anderhalf uur voordat er een NL-Alert werd verstuurd toen eerder dit jaar het alarmnummer 112 overbelast raakte tijdens storm Eunice.

Afbeelding

Primeur voor Oost-Europa: Slovenië opent huwelijk voor homo’s

Als eerste Oost-Europese land heeft Slovenië het huwelijk opengesteld voor partners van hetzelfde geslacht. Het Sloveense parlement legaliseerde het zogenoemde homohuwelijk en adoptie door gays.