Verdachte in Mallorca-zaak voorlopig in de cel

Nieuws
De 19-jarige man uit Hilversum die is aangehouden in de zaak rond de fatale mishandeling op Mallorca blijft vastzitten. De man is woensdagochtend vroeg opgepakt en werd vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die besloot zijn voorarrest met twee weken te verlengen.
anp
vrijdag 6 augustus 2021 om 14:05
Afbeelding
beeld anp

De man wordt verdacht van het medeplegen van doodslag op het 27-jarige slachtoffer uit Waddinxveen. Daarmee is de aanklacht tegen de woensdag aangehouden Hilversummer uitgebreid. Zijn aandeel in de doodslag zou blijken uit verklaringen van getuigen en beelden van de fatale mishandeling in de vroege ochtend van 14 juli. Het OM verdacht hem aanvankelijk alleen van tweemaal poging tot doodslag omdat hij die nacht twee andere slachtoffers op en tegen het hoofd zou hebben geschopt, onder wie een vriend van het dodelijke slachtoffer.

De politie heeft donderdagavond een tweede verdachte aangehouden. Het is een 18-jarige Hilversummer. Ook hij was volgens het OM betrokken bij het dodelijke geweld en wordt daarnaast verdacht van poging doodslag op de vriend van de Waddinxvener op de boulevard van El Arenal. Hij wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Overleden aan verwondingen

De verdachten waren met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland waar in de vroege ochtend van 14 juli ruzie werd gezocht met andere vakantiegangers. De zaak draait om twee geweldsincidenten buiten, na een ruzie in een horecagelegenheid. De 19-jarige Hilversummer was volgens het OM bij beide vechtpartijen betrokken, de 18-jarige Hilversummer zou bij het tweede incident actief zijn geweest. Het 27-jarige slachtoffer uit Waddinxveen werd op de boulevard dusdanig mishandeld dat hij later aan zijn verwondingen overleed.

In totaal hebben acht Nederlanders aangifte gedaan van openlijk geweld, mishandeling en poging doodslag. Het Spaanse onderzoek is recent overgedragen aan justitie in Nederland. Mogelijk volgen nog meer aanhoudingen. De politie is bezig op basis van nieuwe beelden de rol van andere betrokkenen in beeld te krijgen en hun identiteit te achterhalen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Man in Eindhoven overleden aan gevolgen mishandeling

Een 54-jarige Italiaanse man die vorige week zwaargewond werd gevonden in een woning aan de Bakkerstraat in Eindhoven, is aan zijn verwondingen overleden. Wat de man in die woning deed en wat daar is gebeurd, is niet duidelijk, maakte de politie donderdag bekend.

Afbeelding

Zuid-Afrikaanse president overweegt aftreden na schandaal

De top van het in Zuid-Afrika regerende Afrikaans Nationaal Congres (ANC) komt donderdagavond bijeen om een onderzoeksrapport te bespreken naar wat de affaire Phala Phala-boerderij wordt genoemd.

Afbeelding

Politie: enkele arrestaties bij boerenprotest Zwolle

Zeker twee mensen zijn opgepakt bij het begin van een demonstratie van boeren voor het provinciehuis van Overijssel in Zwolle. Volgens de politie belemmerden ze agenten om hun werk te doen en luisterden ze niet naar opdrachten van de agenten.

Afbeelding

Twee mannen gepakt voor rellen in Amsterdam na WK-zege Marokko

Twee mannen zijn in Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen op het Mercatorplein na de zege van Marokko afgelopen zondag op het WK-voetbal. De twee Amsterdammers van 20 en 41 jaar worden verdacht voor opruiing en openlijke geweldpleging, meldt de politie.

Afbeelding

Groei luchtvaart zet door, veel vraag voor komende maanden

De vraag naar vliegtickets zat in oktober wereldwijd op haast driekwart van dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Tegelijkertijd werd al veel geboekt voor de maanden erna, maakte luchtvaartbranchevereniging IATA bekend.

Afbeelding

Over een week meer duidelijk over stakingsdreiging streekvervoer

Vakbonden maken over krap een week duidelijk of reizigers opnieuw last zullen krijgen van stakingen in het streekvervoer. Aanstaande woensdag loopt een ultimatum af dat FNV en VVMC aan werkgevers als Keolis en Arriva hebben gesteld.