Aantal dagelijkse besmettingen in India daalt tot onder 100.000

Nieuws
Voor het eerst in ruim twee maanden is het aantal coronabesmettingen in India onder de 100.000 gezakt. Het afgelopen etmaal zijn er 86.498 gevallen geregistreerd, hebben de Indiase gezondheidsautoriteiten dinsdag bekendgemaakt. Daarmee zijn sinds het begin van de pandemie ongeveer 29 miljoen inwoners besmet geraakt.
anp
dinsdag 8 juni 2021 om 06:29
Afbeelding
beeld anp

Het aantal coronadoden steeg met 2123 en staat inmiddels op ruim 350.000. India is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld door het coronavirus, alleen de VS tellen meer besmettingen.

De Indiase premier Narendra Modi zei maandag in een televisietoespraak dat alle volwassen Indiërs vanaf 21 juni gratis tegen corona kunnen worden gevaccineerd. Tevens zal de federale overheid het vaccinatiebeleid overnemen van de deelstaten.

Volgens het huidige beleid verschaft de federale overheid alleen gratis inentingen aan ouderen en belangrijke hulpverleners. Het inenten van volwassen tussen 18 en 45 jaar wordt overgelaten aan de deelstaten en particuliere ziekenhuizen, die daarvoor een vergoeding mogen vragen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in oktober

De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen lagen in oktober bijna 21 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Afbeelding

Detailhandel zet meer om dankzij hogere prijzen

De detailhandel heeft in oktober 4,2 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is vooral het gevolg van hogere prijzen, aangezien het verkoopvolume in de meetperiode met 5,2 procent daalde.

Afbeelding

Inflatie koelt flink af in november volgens Europese meetmethode

Het tempo waarin de prijzen in Nederland stijgen is in november flink afgenomen ten opzichte van een maand eerder. De inflatie blijft echter hoog.

Afbeelding

Opnieuw code geel in meerdere provincies wegens dichte mist

In meerdere provincies geldt woensdagochtend code geel wegens dichte mist. De waarschuwing van het KNMI is vooralsnog tot 10.00 uur van kracht in Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Friesland.

Afbeelding

MORES: Tientallen klachten over mediawereld in paar dagen

MORES, het meldpunt voor seksueel wangedrag in de entertainmentsector, heeft van zaterdag tot dinsdag vijftig nieuwe meldingen binnengekregen over misstanden in de mediawereld. Dat heeft voorzitter Janke Dekker aan het ANP laten weten.

Afbeelding

Organisaties beginnen actie voor nicotinevrije generatie

Vier organisaties zijn het burgerinitiatief Nicotinee begonnen om een ‘nicotinevrije generatie’ te bewerkstelligen. ConsumentenClaim, Rookpreventie Jeugd, Gezondheidskloof.