Onderscheiding voor scenarioschrijver Frank Houtappels

Nieuws
Toneel-, scenario- en liedjesschrijver Frank Houtappels heeft maandag een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn belangrijke bijdragen aan de Nederlandse televisie- en filmcultuur. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema reikte het lintje uit aan Houtappels.
anp
maandag 7 juni 2021 om 17:57
Afbeelding
beeld anp

Halsema prees de scenarioschrijver voor zijn veelomvattende oeuvre dat ‘van grote betekenis was en is voor onze samenleving’. Houtappels maakt zware maatschappelijke thema’s voor een breed publiek toegankelijk. Ook hebben personages met een LHBTI+-achtergrond mede dankzij hem een plek in het Nederlandse serie- en filmaanbod.

Frank Houtappels schreef de afgelopen 25 jaar tal van scenario’s voor films en televisieseries als Familie Kruys, April May en June, Het Klokhuis, Koefnoen en Ja Zuster, Nee Zuster. Ook won hij diverse prijzen. Zo kreeg hij in 2008 de Zilveren Nipkovschijf voor Het Vrije Schaep. Voor de tv-serie Gooische Vrouwen mocht Houtappels een jaar later een Gouden Televizier-Ring in ontvangst nemen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hongarije: prijsplafond Russische olie geldt niet voor ons

Afspraken over een Europees prijsplafond voor Russische olie gelden niet voor olie die Hongarije per pijpleiding importeert. Dat zegt de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

Afbeelding

Staatsschuld VS voor het eerst hoger dan 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld van 31,1 biljoen dollar, blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het land nadert daarmee het zelfopgelegde schuldplafond van 31,4 biljoen dollar.

Afbeelding

Remkes trekt conclusies na reeks gesprekken over stikstofbeleid

Bemiddelaar Johan Remkes brengt woensdagmiddag zijn bevindingen over het stikstofbeleid naar buiten. De ervaren bestuurder voerde de afgelopen maanden diverse gesprekken over het gevoelige onderwerp en de toekomst van landbouw en natuur in Nederland.

Afbeelding

Kinderboekenweek van start, dit keer met groen thema

De Kinderboekenweek wordt woensdag afgetrapt in ‘s-Graveland. Deze editie is het thema Gi-ga-groen!, wat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Afbeelding

OPEC+ gaat olieproductie waarschijnlijk fors verlagen

De grote olieproducerende landen verenigd in de alliantie OPEC+ komen woensdag bijeen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om te vergaderen over de productie.

Afbeelding

Trump wil interventie ??Hooggerechtshof in onderzoek documenten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in de strijd over geheime documenten die de FBI in beslag nam tijdens een huiszoeking in Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida, het Hooggerechtshof verzocht tussenbeide te komen.