Nieuws
per ongeluk vernielde trap wordt in ere hersteld
redactie nd
maandag 7 juni 2021 om 02:01
Een deel van de straat langs het kanaal Almelo-De Haandrik is dicht wegens zwakke oevers. Omwonenden vroegen daar al eerder om.
Een deel van de straat langs het kanaal Almelo-De Haandrik is dicht wegens zwakke oevers. Omwonenden vroegen daar al eerder om. beeld rtv oost

Een overijverige groenbeheerder van de gemeente Utrecht heeft in april per ongeluk de ecologische trap bij het Centraal Museum vernield. Hij dacht dat de plantjes ongewenst waren en brandde ze kapot. Maar deze waren juist met liefde geplant door vrijwilligers. Het kunstwerk kostte in totaal 243.800 euro, schrijft RTV Utrecht. Vrijwilligers hebben de afgelopen dagen weer ruim duizend plantjes gepoot, om de trap in ere te herstellen.

oever langs kanaal blijkt te zwak, weg afgesloten

Een deel van de Schoolstraat langs kanaal Almelo-De Haandrik is vrijdagmiddag op verzoek van de provincie Overijssel afgesloten voor verkeer. De oever van het kanaal is namelijk zwakker dan verwacht. Bewoners meldden dit al eerder, zegt Harry Broekhuizen van stic..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek: nog veel geld van Wereldbank naar fossiele projecten

De Wereldbank heeft sinds het Klimaatakkoord van Parijs wereldwijd nog bijna 15 miljard dollar gestoken in projecten voor fossiele brandstoffen, komt naar voren uit een nieuw onderzoek van klimaatactivisten.

Afbeelding

Europese automakers hebben geen hoop op groei dit jaar

Europese automakers waarschuwen voor weer een jaar met dalende verkopen. De autoproducenten vragen beleidsmakers ook om meer steun voor de industrie die worstelt met het herstel uit de coronacrisis.

Afbeelding

Tesla begint productie elektrische vrachtwagen

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt. De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden.

Afbeelding

Verliezen op beurzen Azië, Samsung iets lager na handelsupdate

De beurzen in Azië stonden vrijdag op verlies. Vooral de mindere resultaten van chipproducenten Samsung en AMD drukten het sentiment op de markten. Beleggers bereiden zich voor op een mogelijk moeilijk cijferseizoen nu het risico op een recessie toeneemt door de inflatie.

Afbeelding

Winst Samsung valt voor het eerst sinds 2019 lager uit

Techconcern Samsung heeft voor het eerste sinds 2019 een lagere operationele winst behaald. Dat kwam vooral doordat er minder vraag was naar geheugenchips en chips voor in pc’s. Door de mindere verkopen viel ook de omzet lager uit.

Afbeelding

EU-leiders proberen uiteenrafelen front energiecrisis te stoppen

De leiders van de 27 EU-landen buigen zich opnieuw over de torenhoge energieprijzen. Dat doen ze ditmaal officieus met de benen op tafel, in de hoop zo los te komen van de scherpe tegenstellingen tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland en met name zuidelijke EU-landen.