‘Iran en Saudi-Arabië om de tafel om relatie te verbeteren’

Nieuws
Delegaties uit Saudi-Arabië en Iran hebben rechtstreeks met elkaar overlegd om de relatie tussen de regionale aartsrivalen te verbeteren. De eerste gespreksronde vond op 9 april plaats in de Iraakse hoofdstad Bagdad, zegt een ingewijde tegen de krant Financial Times.
anp
zondag 18 april 2021 om 08:45
Afbeelding
beeld anp
anp

Tijdens de eerste bijeenkomst zou onder meer zijn gesproken over de aanvallen op Saudi-Arabië door Jemenitische Houthi-rebellen. Die hebben banden met Iran en beschieten regelmatig doelen op Saudisch grondgebied. De Saudiërs proberen al jaren met luchtaanvallen en steun aan lokale bondgenoten in Jemen om de Houthi’s uit te schakelen.

Het soenitische Saudi-Arabië en het overwegend sjiitische Iran liggen al langere tijd met elkaar overhoop. De landen hebben sinds 2016 ook geen formele diplomatieke betrekkingen meer. De landen hebben niet bevestigd dat ze inmiddels weer met elkaar om de tafel zitten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Organisaties: schaf vrijwillige ouderbijdrage basisonderwijs af

Laptops en tablets moeten kosteloos beschikbaar worden voor alle leerlingen en de vrijwillige ouderbijdrage in het basisonderwijs moet helemaal worden afgeschaft.

Afbeelding

Techbedrijven helpen beurs in Hongkong aan flinke winst

De aandelenbeurs in Hongkong schoot vrijdag omhoog dankzij sterke koerswinsten van de Chinese techbedrijven. Beleggers waren opgelucht dat ook de Amerikaanse Senaat het akkoord over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid heeft goedgekeurd.

Afbeelding

Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken.

Afbeelding

Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen..

Afbeelding

Amnesty: Iran executeert drie keer zoveel mensen om drugsmisdaad

Iran heeft dit jaar al drie keer zoveel mensen geëxecuteerd vanwege drugsmisdaden dan rond dezelfde tijd van het jaar in 2022, meldt Amnesty International vrijdag.

Afbeelding

Van Gogh Museum viert 50-jarig bestaan met festival Museumplein

Het Van Gogh Museum bestaat vrijdag precies vijftig jaar. Dat viert het museum met het gratis te bezoeken Sunflower Art Festival op het Museumplein en een speciale editie van Vincent op Vrijdag, het evenement dat het museum elke laatste vrijdag van de maand organiseert.