‘Een derde minder kilometers gereisd in 2020 door coronacrisis’

Nieuws
Nederlanders hebben vorig jaar door de coronacrisis een derde minder gereisd dan normaal. Volgens marktonderzoeker Multiscope werd in 2020 gemiddeld 9129 kilometer gereisd door Nederlanders. Normaal ligt dit gemiddelde op 13.650 kilometer per jaar.
anp
donderdag 15 april 2021 om 07:52
Afbeelding
beeld anp
anp

Gemiddeld werd door Nederlanders een kleine 176 kilometer per week gereisd. In 2020 hebben Nederlanders voor zakelijke reizen meestal de auto gebruikt (61 procent). Bijna één op de zes gebruikte voornamelijk de fiets (15 procent). Ongeveer één op de tien werknemers en ondernemers verplaatste zich met het openbaar vervoer (11 procent).

Ook na corona blijft de auto het populairste vervoermiddel. Wel ziet Multiscope dat het openbaar vervoer reizigers terug gaat winnen. Dit aandeel zal naar verwachting stijgen met 3 procentpunt. Voor privéreizen ziet de marktonderzoeker nagenoeg dezelfde cijfers.

Multiscope meldt verder dat over heel 2020 Nederlanders gemiddeld 1865 euro uitgaven aan reiskosten, zowel zakelijk als privé. Hieronder vallen uitgaven om vervoermiddelen te kunnen gebruiken (brandstof, verzekering, onderhoud) maar ook uitgaven aan abonnementen of vervoersdiensten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer Oekraïense vluchtelingen hebben baan, vaak als uitzendkracht

Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat werk heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit de meest recente cijfers komt naar voren dat op 1 november 48 procent van de vluchtelingen werk had, vier maanden eerder was dat nog..

Afbeelding

Overleden persoon aangetroffen op plek van grote brand Arnhem

Op de plek in de De Wiltstraat in Arnhem waar een grote brand woedde, hebben de hulpdiensten dinsdagavond een lichaam van een overleden persoon aangetroffen. De politie laat weten dat ze onderzoek doet naar de identiteit van die persoon.

Afbeelding

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding op A73

De politie heeft rond 21.00 uur bij een aanhouding op de A73 in de richting van Roermond een waarschuwingsschot gelost. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

Afbeelding

Flinke winsten op beurzen New York, autoconcern GM uitblinker

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten gesloten, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street kregen weer veel bedrijfsresultaten te verwerken.

Afbeelding

Krijgsmacht moet groener worden, inclusief het varen en vliegen

De krijgsmacht moet de komende jaren beter voorbereid zijn op klimaatverandering, onafhankelijker worden van fossiele brandstoffen en minder grondstoffen verbruiken.

Afbeelding

Europese Commissie blijft erbij: geen EU-geld naar grensmuur

De Europese Commissie blijft toch tegen het bouwen van grenshekken en -muren met Europees geld. Dat plan leek steeds kansrijker nu meer en meer EU-landen, ook Nederland, daar wel voor voelen.