Onderzoek: jeugd verlangt naar Efteling en dierentuin

Nieuws
Kinderen en jongeren verlangen van alle dagattracties het meest naar de Efteling. Dat blijkt uit onderzoek van merkenonderzoeker Hendrik Beerda, dat werd gehouden in opdracht van Libéma, dat onder meer attractieparken exploiteert.
anp
zondag 11 april 2021 om 11:15
Afbeelding
beeld anp

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3700 4- tot 18-jarigen. De merkenonderzoeker richtte zich vooral op de vraag welke attracties de kinderen en jongeren het eerst willen bezoeken als het straks weer mag. Op de eerste plek staat de Efteling, gevolgd door Monkey Town, de Apenheul en Beekse Bergen.

Dierentuinen blijken vooral erg te worden gemist: de top 20 bestaat voor 40 procent uit dierentuinen. Attractieparken staan met 35 procent op plek twee. Leerzame attracties, zoals musea, staan op een derde plek met 15 procent en binnenspeeltuinen sluiten de rij met 10 procent.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Begin van proces tegen verdachten aanslagen 2016 in Brussel

Het proces tegen verdachten van betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in Brussel in maart 2016 is van start gegaan. Het zou eigenlijk in oktober beginnen maar de maand ervoor maakte rechtbankvoorzitter Laurence Massart bezwaar tegen de afgescheiden glazen boxen waar de beklaa..

Afbeelding

Rusland wil volgend jaar 1,5 keer meer uitgeven aan leger

Rusland, dat Oekraïne is binnengevallen, wil volgend jaar 1,5 keer meer investeren in zijn strijdkrachten dan dit jaar. Moskou richt zich in het bijzonder op zijn nucleaire arsenaal, melden Russische media.

Afbeelding

Vakbonden CNV en BVPP stellen PostNL een ultimatum

PostNL krijgt tot 7 december de tijd om aan de cao-eisen van vakbonden CNV en BVPP te voldoen anders volgen er acties. Daarvoor waarschuwen de bonden in een verklaring. Hoe de acties eruit komen te zien kon een woordvoerder van CNV nog niet zeggen.

Afbeelding

Kosten langdurige zorg bijna 9 procent omhoog

De kosten van de langdurige zorg in ons land stegen vorig jaar met 8,9 procent, met name doordat er meer mensen voor in aanmerking kwamen. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Aan het begin van 2021 hadden 324.

Afbeelding

Geen financiële compensatie voor uitbaters kolencentrales

Het Rijk hoeft geen financiële compensatie te geven aan eigenaren van kolencentrales die vanwege nieuwe regels hun installaties eerder moeten sluiten.

Afbeelding

Automatische dwangsom voor wachtende asielzoekers mag uitblijven

De overheid hoeft asielzoekers die niet tijdig uitsluitsel krijgen over hun aanvraag niet automatisch een vergoeding te betalen. De Raad van State (RvS) heeft dat woensdag bepaald.