Tuinbroek aan en ... schilderen maar

Varia
Voordat Wilma Veen (53) uit Harderwijk ’s ochtends ook maar één teen onder haar dekbed vandaan steekt, bedenkt ze waarvoor ze dankbaar is. Voor haar man André en hun kinderen, voor wat ze mag gaan doen. Dat ze überhaupt leeft. En alles wat haar verder maar te binnen schiet. Dat doet ze altijd zo, dus ook op zaterdag. En dan – hup – het bos in, om te wandelen of hard te lopen of een krachttraining te doen. ‘Geestelijk en lichamelijk energie opdoen, zo vul ik het eerste uur. Het helpt me de koers uit te zetten.’
zaterdag 10 april 2021 om 03:00
Wilma Veen in haar atelier in Harderwijk.
Wilma Veen in haar atelier in Harderwijk. beeld Dick Vos

Maar vóór het bos duikt ze eerst even haar mailbox in. Elke dag stuurt ze onder de vlag van 'Ik Wonder Jou' (ikwonderjou.jezus.nl) een bemoedigende mail de deur uit, en daar komen ‘allerlei lieve reacties’ op. ‘Door Ik Wonder Jou ben ik de dominee van 15.000 mensen.’

Tijd voor ontbijt. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor haar gasten. Veen runt een bed and breakfast, SonneVallei, die vorig jaar werd uitgeroepen tot de beste van Nederland. ‘Toen heb ik echt door de kamer gedanst met André.’

De rest van de zaterdag is voor haar kwasten, verf en doek. ‘Op zaterdag kan ik ongestoord aan mijn schilderijen werken. Tuinbroek aan, mijn haar opgestoken, en dan ga ik los, in mijn eigen creatieve bubbel.’ ◀

De zaterdag van Wilma Veen

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutte kijkt uit naar 'symbolisch waardevol' bezoek Zelenski EU-top

Premier Mark Rutte kijkt bij aankomst op de EU-top in Brussel uit naar het aanschuiven van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, die naar Brussel is afgereisd. Zelenski's komst "heeft natuurlijk een enorme betekenis", zei Rutte.

Afbeelding

Klimaatactivistische aandeelhouder klaagt directie Shell aan

De directie van Shell wordt aangeklaagd omdat ze niet genoeg doet om het olie- en gasconcern te laten voldoen aan de klimaatdoelen van Parijs. De zaak wordt gevoerd door ClientEarth, een advocatenbureau dat zich met klimaat bezighoudt.

Afbeelding

Rusland voert aanvallen in Oost-Oekraïne fors op

Russische troepen hebben de aanvallen in Oost-Oekraïne aanzienlijk opgevoerd en proberen Oekraïense verdedigingslinies in de buurt van de stad Kreminna te doorbreken, zei de gouverneur van de regio Loehansk. Kreminna zelf is al maanden in handen van de Russen.

Afbeelding

Volvo verkoopt minder auto's, omzet wel gestegen

Autofabrikant Volvo zag zijn inkomsten het afgelopen jaar stijgen, terwijl het aantal verkochte auto's daalde. De omzetstijging was te danken aan de gestegen prijzen en gunstige wisselkoersen. De winst viel lager uit in vergelijking met vorig jaar.

Afbeelding

Duitse inflatie koelt af tot laagste niveau in vijf maanden

De inflatie in Duitsland is in januari afgekoeld tot het laagste niveau in vijf maanden, dankzij de overheidssteun om de torenhoge energiekosten voor huishoudens te verlichten. Consumenten zijn daardoor minder kwijt aan gas en elektra dan ze anders zouden zijn geweest.

Afbeelding

Grootste verlies voor Credit Suisse sinds 2008

De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in 2022 zijn grootste jaarverlies geleden sinds de financiële crisis van 2008. De tweede bank van Zwitserland kampt onder meer met hoge reorganisatiekosten en een grote uitstroom van kapitaal.