Engeland gaat verder met versoepelen van coronaregels

Nieuws
Een deel van de coronamaatregelen in Engeland wordt vanaf volgende week maandag zoals gepland versoepeld, zo heeft de Britse premier Boris Johnson bekendgemaakt. Onder meer niet-essentiële winkels, sportscholen, kappers en terrassen mogen dan weer open.
anp
maandag 5 april 2021 om 19:00
Afbeelding
beeld anp
anp

De Engelsen kregen vorige week al een aantal vrijheden terug volgens de routekaart die het land uit de lockdown moet helpen. Volgens Johnson geven de huidige gegevens geen aanleiding om te denken dat Engeland zal afwijken van deze kaart, waarin ook staat dat vakanties naar het buitenland mogelijk al vanaf 17 mei worden toegestaan.

Het is volgens de regering te vroeg is om te bepalen of mensen in de zomervakantie naar het buitenland kunnen. Johnson benadrukte tijdens een persconferentie over de maatregelen dat hij goede hoop heeft dat niet-essentiële reizen vanaf 17 mei weer kunnen worden hervat, maar zei ook geen valse hoop te willen geven. De premier voegde eraan toe dat hij wil voorkomen dat vakantiegangers het coronavirus mee naar huis brengen.

Verkeerslichtensysteem

De regering wil voor buitenlandse reizen een verkeerslichtensysteem invoeren, meldden Britse media eerder al. Bij rode landen moeten reizigers bij terugkeer in een hotel in quarantaine, bij oranje landen mag dat thuis. Als een land als groen is aangemerkt, hoeven terugkerende reizigers enkel een negatieve coronatest mee te nemen. De planning voor de hervatting van het internationale verkeer worden de komende week verder uitgewerkt.

De lockdown in Engeland wordt voorzichtig in stappen afgebouwd nu steeds meer mensen ingeënt zijn tegen Covid-19. Schotland, Wales en Noord-Ierland hanteren een eigen planning. Het Verenigd Koninkrijk is de Europese koploper op het gebied van coronavaccinaties. 60 procent van de bevolking heeft sinds de start van de vaccinatiecampagne begin december een eerste prik gehad. Ruim 10 procent is met twee prikken maximaal beschermd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Website UMCG weer bereikbaar, ddos-aanval nog wel gaande

De website van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is weer bereikbaar, dat meldde het ziekenhuis rond 21.30 uur. De website lag er sinds zaterdag uit door een ddos-aanval door de pro-Russische hackersgroep Killnet.

Afbeelding

Wall Street begint handelsweek in mineur, Tesla flink omlaag

De koersenborden op Wall Street waren maandag roodgekleurd, na de aandelenrally van vorige week. Beleggers besloten om hun winsten veilig te stellen, in aanloop naar de stroom bedrijfsresultaten die ze deze week krijgen te verwerken.

Afbeelding

Uitgeweken Braziliaanse ex-president wil langer in VS blijven

De Braziliaanse ex-president Jair Bolsonaro, die een maand geleden naar de Amerikaanse staat Florida uitweek, wil naar verluidt langer in de Verenigde Staten blijven. Volgens een advocatenkantoor heeft hij een visum voor zes maanden aangevraagd.

Afbeelding

J&J ontkomt niet aan rechtszaken over babypoeder via faillissement

Het medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) krijgt geen toestemming van de federale rechter in Philadelphia om via een faillissement onder tienduizenden rechtszaken uit te komen over babypoeder dat mogelijk kankerverwekkend is.

Afbeelding

Macron komt op staatsbezoek naar Nederland

De Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote brengen op 11 en 12 april een staatsbezoek aan Nederland. Dat maakten premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron maandag bekend tijdens een regulier overleg in Den Haag.

Afbeelding

Ook ambassadeurs in Indonesië en Pakistan ontboden om koranactie

Naast Turkije hebben ook Indonesië en Pakistan de Nederlandse ambassadeur ontboden vanwege een koranverscheuring in Den Haag. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van de NOS.