746 coronapatiënten op intensive cares, 16 meer dan zondag

Nieuws
Op de intensive cares worden op dit moment 746 coronapatiënten behandeld. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zondag waren dat er 730.
anp
maandag 5 april 2021 om 15:10 aangepast 16:03
Afbeelding
beeld anp
anp

Ook het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen is toegenomen. Dat zijn er nu 1628. Zondag waren dat er 1587.

Momenteel behandelen ziekenhuizen 2374 personen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Zondag waren dat er 2317.

Zorg gelijkmatig verdelen

Om de druk op de zorg gelijkmatig te verdelen, worden nog steeds coronapatiënten verdeeld over het land. In het afgelopen etmaal zijn achttien mensen overgebracht naar een andere regio, onder wie drie patiënten op de ic.

De instroom van Covid-patiënten en de bezetting in de ziekenhuizen zijn in de afgelopen week verder gestegen. Deze stijging verloopt conform de eerdere voorspelling van het LCPS.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Organisaties: schaf vrijwillige ouderbijdrage basisonderwijs af

Laptops en tablets moeten kosteloos beschikbaar worden voor alle leerlingen en de vrijwillige ouderbijdrage in het basisonderwijs moet helemaal worden afgeschaft.

Afbeelding

Techbedrijven helpen beurs in Hongkong aan flinke winst

De aandelenbeurs in Hongkong schoot vrijdag omhoog dankzij sterke koerswinsten van de Chinese techbedrijven. Beleggers waren opgelucht dat ook de Amerikaanse Senaat het akkoord over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid heeft goedgekeurd.

Afbeelding

Kyiv: 30 door Rusland afgevuurde raketten en drones onderschept

In het grootste deel van Oekraïne zijn op vrijdagochtend de luchtalarmen opgeheven die tijdens de nacht ervoor in praktisch heel het land hadden geklonken.

Afbeelding

Ook Amerikaanse Senaat gaat akkoord met schuldendeal

Een meerderheid van de Amerikaanse senatoren heeft donderdag voor een verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid gestemd. Daardoor is voorkomen dat er een situatie ontstaat waarin de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen..

Afbeelding

Amnesty: Iran executeert drie keer zoveel mensen om drugsmisdaad

Iran heeft dit jaar al drie keer zoveel mensen geëxecuteerd vanwege drugsmisdaden dan rond dezelfde tijd van het jaar in 2022, meldt Amnesty International vrijdag.

Afbeelding

Van Gogh Museum viert 50-jarig bestaan met festival Museumplein

Het Van Gogh Museum bestaat vrijdag precies vijftig jaar. Dat viert het museum met het gratis te bezoeken Sunflower Art Festival op het Museumplein en een speciale editie van Vincent op Vrijdag, het evenement dat het museum elke laatste vrijdag van de maand organiseert.