Wakker Dier: dit jaar recordaantal vleesaanbiedingen met Pasen

Nieuws
Supermarkten hadden dit jaar met Pasen een recordaantal van 1026 vleesaanbiedingen in de folder. Dat meldt Wakker Dier, dat sinds 2015 alle folderaanbiedingen van de elf grootste supermarkten napluist.
anp
maandag 5 april 2021 om 06:58
Afbeelding
beeld anp

Het vorige record stamt uit 2019, toen 957 vleesaanbiedingen in de paasfolders stonden. Anne Hilhorst van Wakker Dier: ‘Pasen draait blijkbaar niet langer om (chocolade)eieren verstoppen, maar vooral om gourmetten en veel vlees.’

Volgens de dierenwelzijnsorganisatie hebben de meeste paasaanbiedingen (60 procent) geen dierenwelzijnskeurmerk. Door het jaar heen is de verhouding ongeveer gelijk.

Vleesvervangers zijn dit jaar overigens minder te vinden in de reclamefolders van de supermarkten. Vergeleken met vorig jaar waren met Pasen ruim een derde minder aanbiedingen. Hilhorst: ‘De Week Zonder Vlees is nog maar net voorbij en de supermarkten knallen er weer flink op los met het vlees. Hypocriet!’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Grote uitstoters erkennen verantwoordelijkheid in stikstofdossier

Twee grote uitstoters van stikstof in het bedrijfsleven erkennen dat ze ook een verantwoordelijkheid hebben bij het omlaag krijgen van de stikstofuitstoot.

Afbeelding

Franse staking treft dieselaanbod Europa

Het aanbod van diesel in Europa komt onder druk te staan door een aanhoudende staking bij Franse olieraffinaderijen. De aanvoer van diesel is al sinds de Russische inval in Oekraïne lager dan normaal.

Afbeelding

OPEC+ verlaagt olieproductie met 2 miljoen vaten per dag

Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten (OPEC+) gaan de olieproductie fors naar beneden bijstellen om daarmee de prijzen te stutten. Volgens afgevaardigden bij de OPEC-vergadering wordt de productie dagelijks met 2 miljoen vaten teruggebracht.

Afbeelding

Rutte vindt rapport van Remkes stevig met duidelijke conclusies

Premier Mark Rutte vindt het stuk van Johan Remkes over de stikstofproblematiek een "stevig rapport met duidelijke conclusies". Het kabinet gaat het stuk bestuderen en "ik hoop dat we samen met alle partijen - boeren, natuurorganisaties, bedrijven en overheden - stappen kunnen..

Afbeelding

PvdA: duur koopkrachtpakket mag niet leiden tot bezuinigingen

De PvdA wil niet dat de miljarden die worden uitgegeven aan koopkrachtbehoud, uiteindelijk bezuinigd moeten worden op bijvoorbeeld zorg of onderwijs omdat er geen dekking voor wordt gevonden.

Afbeelding

Hoekstra ziet 'goede aanknopingspunten' in rapport Remkes

Het langverwachte stikstofrapport van Johan Remkes "biedt goede aanknopingspunten voor de toekomst van een vitaal platteland en het herstel van kwetsbare natuur", schrijft CDA-leider Wopke Hoekstra in een eerste reactie op de bevindingen.