Politie Curaçao: strenger optreden tegen overtreders coronaregels

Nieuws
De politie op Curaçao voert een ‘zero tolerance’-beleid in om op die manier de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.
anp
zaterdag 3 april 2021 om 19:12
Afbeelding
beeld anp

De politie waarschuwde zaterdag dat er strenger zal worden gereageerd op mensen die de geldende coronamaatregelen overtreden. Dat betekent: meer processen-verbaal, meer ‘roadblocks’ om het verkeer te controleren en van automobilisten die geen toestemming hebben om op straat te zijn, zal de auto worden weg gesleept.

Curaçao zit sinds 24 maart in lockdown, al langere tijd geldt er een avondklok en ook samenkomsten zijn al lange tijd verboden. Tegelijkertijd is er een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen. Volgens de politie zijn er nog teveel mensen die de regels overtreden, onder meer door illegale feesten te bezoeken en de weg op te gaan voor niet-noodzakelijke zaken. Daar zal harder tegen worden opgetreden.

De politie heeft Nederlandse Defensie gevraagd om hulp bij het uitvoeren van verkeerscontroles. Dat is in het verleden, onder meer tijdens de lockdown van 2020, ook gebeurd. Verder krijgen ze ook hulp van leden van organisaties als de Curaçaose Militie en het Vrijwilligers Korps Curaçao.

Op Curaçao mogen mensen op basis van hun nummerplaat twee keer per week de straat op. Eerder hadden daarnaast meer dan 34.000 mensen vanwege hun werk een (gedeeltelijke) ontheffing. Dat is inmiddels terug gebracht naar 12.000 personen die een ‘vitaal beroep hebben’ en vanwege hun beroep ook op andere dagen de straat op mogen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kiev claimt controle over kerncentrale bij Zaporizja

Het hoofd van de Oekraïense kernenergiemaatschappij Energoatom, Petro Kotin, heeft gezegd dat hij zelf de controle over de kerncentrale van Zaporizja in Enerhodar, 50 kilometer ten zuidwesten van de stad Zaporizja, op zich neemt.

Afbeelding

Grote uitstoters erkennen verantwoordelijkheid in stikstofdossier

Twee grote uitstoters van stikstof in het bedrijfsleven erkennen dat ze ook een verantwoordelijkheid hebben bij het omlaag krijgen van de stikstofuitstoot.

Afbeelding

Franse staking treft dieselaanbod Europa

Het aanbod van diesel in Europa komt onder druk te staan door een aanhoudende staking bij Franse olieraffinaderijen. De aanvoer van diesel is al sinds de Russische inval in Oekraïne lager dan normaal.

Afbeelding

OPEC+ verlaagt olieproductie met 2 miljoen vaten per dag

Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten (OPEC+) gaan de olieproductie fors naar beneden bijstellen om daarmee de prijzen te stutten. Volgens afgevaardigden bij de OPEC-vergadering wordt de productie dagelijks met 2 miljoen vaten teruggebracht.

Afbeelding

Rutte vindt rapport van Remkes stevig met duidelijke conclusies

Premier Mark Rutte vindt het stuk van Johan Remkes over de stikstofproblematiek een "stevig rapport met duidelijke conclusies". Het kabinet gaat het stuk bestuderen en "ik hoop dat we samen met alle partijen - boeren, natuurorganisaties, bedrijven en overheden - stappen kunnen..

Afbeelding

PvdA: duur koopkrachtpakket mag niet leiden tot bezuinigingen

De PvdA wil niet dat de miljarden die worden uitgegeven aan koopkrachtbehoud, uiteindelijk bezuinigd moeten worden op bijvoorbeeld zorg of onderwijs omdat er geen dekking voor wordt gevonden.