Bouwmarkt en woonboulevard dit paasweekend op afspraak in trek

Nieuws
De vijftien filialen van bouwmarkt Hornbach zaten zaterdag helemaal volgeboekt met klanten die wegens corona van te voren moesten reserveren. Ook voor tweede paasdag is alles al volgeboekt, zegt een woordvoerder.
anp
zaterdag 3 april 2021 om 17:53
Afbeelding
beeld anp

Normaal is het er altijd extra druk tijdens het paasweekend, maar wegens corona is een bezoekje aan Hornbach dit jaar geen uitje. Wegens de coronamaatregelen moeten klanten alleen winkelen en moeten ze van te voren reserveren. ‘Het is allemaal goed verlopen. Ook op de parkeerplaatsen”, zegt een woordvoerder. Hij hoopt dat de winkels snel weer helemaal open mogen.

Ook op Woonboulevard Wooon Leiderdorp liep alles op rolletjes. ‘De klanten kwamen netjes op afspraak. Alles is goed verlopen”, zegt een woordvoerder. Ook hier konden de klanten in de dertig winkels op de woonboulevard alleen op afspraak terecht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verliezen op beurzen Azië, Samsung iets lager na handelsupdate

De beurzen in Azië stonden vrijdag op verlies. Vooral de mindere resultaten van chipproducenten Samsung en AMD drukten het sentiment op de markten. Beleggers bereiden zich voor op een mogelijk moeilijk cijferseizoen nu het risico op een recessie toeneemt door de inflatie.

Afbeelding

Winst Samsung valt voor het eerst sinds 2019 lager uit

Techconcern Samsung heeft voor het eerste sinds 2019 een lagere operationele winst behaald. Dat kwam vooral doordat er minder vraag was naar geheugenchips en chips voor in pc’s. Door de mindere verkopen viel ook de omzet lager uit.

Afbeelding

EU-leiders proberen uiteenrafelen front energiecrisis te stoppen

De leiders van de 27 EU-landen buigen zich opnieuw over de torenhoge energieprijzen. Dat doen ze ditmaal officieus met de benen op tafel, in de hoop zo los te komen van de scherpe tegenstellingen tussen bijvoorbeeld Nederland en Duitsland en met name zuidelijke EU-landen.

Afbeelding

Vierde zittingsdag Mallorcazaak met hoofdverdachte Sanil B.

Op de vierde zittingsdag van de Mallorcazaak komt Sanil B. (20) naar de rechtbank in Lelystad. Hij is een van de drie hoofdverdachten die terechtstaan voor het doden van Carlo Heuvelman (27) in juli vorig jaar.

Afbeelding

Strafeis Limburger die Belgische agent zou hebben doodgeschoten

Het Hof van Assisen in het Belgische stadje Tongeren begint vrijdag aan de vijfde zittingsdag in het proces tegen Yvo T. (40). De Limburger wordt ervan verdacht in augustus 2018 een Belgische politieagent te hebben doodgeschoten.

Afbeelding

Nobelprijs voor de Vrede vrijdag toegekend

In Oslo wordt vrijdag bekendgemaakt wie dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede krijgt toegekend. Deskundigen speculeren over mogelijke winnaars die zich uitspreken tegen de Russische president Vladimir Poetin of die zich inzetten tegen klimaatverandering.