Begin juni OM-zitting met aangehouden kerkganger Krimpen

Nieuws
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam houdt begin juni een hoorzitting voor de 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die zondag is aangehouden bij de Mieraskerk voor het mishandelen van een verslaggever van de regionale omroep Rijnmond. Dit zegt een woordvoerder van het OM.
anp
maandag 29 maart 2021 om 18:20
Afbeelding
beeld anp

Een hoorzitting, die niet openbaar is, vindt plaats wanneer de officier van justitie voornemens is om een strafbeschikking op te leggen. Dat kan een geldboete zijn, een taakstraf of een schadevergoeding. Het opleggen van gevangenisstraf is niet mogelijk bij een strafbeschikking. Als de verdachte niet akkoord gaat met het strafvoorstel, dan wordt de zaak voorgelegd aan de politierechter.

De advocaat van RTV Rijnmond tekent bezwaar aan tegen het besluit van het OM om de zaak tijdens een hoorzitting te behandelen. Hij wil dat de zaak in de openbaarheid wordt behandeld in de rechtbank. ‘We willen weten wat de motieven zijn van de verdachte, gezien ook de impact die het heeft op de maatschappij en op Rijnmond zelf”, zegt advocaat Frank van Ardenne op de website van de regionale omroep.

Klappen

In Krimpen aan den IJssel kreeg een verslaggever van Rijnmond zondagochtend klappen toen hij bij de Mieraskerk stond. Die opende ondanks de coronavoorschriften van de overheid de deuren voor enkele honderden gelovigen. De 43-jarige verdachte is nog tijdens de kerkdienst aangehouden. In overleg met een kerkdienaar is de verdachte naar buiten begeleid. Later op de dag is hij weer vrijgelaten.

Het OM Rotterdam gaat in gesprek met het Genootschap van Hoofdredacteuren over de agressie tegen journalisten die zondag bij de kerk in Krimpen aan den IJssel hun werk wilden doen. ‘Het Openbaar Ministerie vindt persvrijheid heel belangrijk en daar staan we dan ook voor. Uiteraard staan we open voor een gesprek met het Genootschap van Hoofdredacteuren”, zegt het OM Rotterdam.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Minister weigert archief van commissie-Poch naar Kamer te sturen

Justitieminister Dilan Yeşilgöz is niet van plan om het archief van de commissie die onderzoek deed naar de kwestie Julio Poch, naar de Tweede Kamer te sturen.

Afbeelding

Kiev claimt controle over kerncentrale bij Zaporizja

Het hoofd van de Oekraïense kernenergiemaatschappij Energoatom, Petro Kotin, heeft gezegd dat hij zelf de controle over de kerncentrale van Zaporizja in Enerhodar, 50 kilometer ten zuidwesten van de stad Zaporizja, op zich neemt.

Afbeelding

Grote uitstoters erkennen verantwoordelijkheid in stikstofdossier

Twee grote uitstoters van stikstof in het bedrijfsleven erkennen dat ze ook een verantwoordelijkheid hebben bij het omlaag krijgen van de stikstofuitstoot.

Afbeelding

Franse staking treft dieselaanbod Europa

Het aanbod van diesel in Europa komt onder druk te staan door een aanhoudende staking bij Franse olieraffinaderijen. De aanvoer van diesel is al sinds de Russische inval in Oekraïne lager dan normaal.

Afbeelding

OPEC+ verlaagt olieproductie met 2 miljoen vaten per dag

Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten (OPEC+) gaan de olieproductie fors naar beneden bijstellen om daarmee de prijzen te stutten. Volgens afgevaardigden bij de OPEC-vergadering wordt de productie dagelijks met 2 miljoen vaten teruggebracht.

Afbeelding

Rutte vindt rapport van Remkes stevig met duidelijke conclusies

Premier Mark Rutte vindt het stuk van Johan Remkes over de stikstofproblematiek een "stevig rapport met duidelijke conclusies". Het kabinet gaat het stuk bestuderen en "ik hoop dat we samen met alle partijen - boeren, natuurorganisaties, bedrijven en overheden - stappen kunnen..