Janssen-vaccin wordt vanaf 19 april aan Europa geleverd

Nieuws
Het coronavaccin van Janssen (Johnson & Johnson) wordt vanaf 19 april aan Europa geleverd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.
anp
maandag 29 maart 2021 om 18:16
Afbeelding
beeld anp

Nederland verwacht volgende maand bijna 170.000 Janssen-vaccins. Midden april komen de eerste 84.750 vaccins, meldde minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) onlangs al. De farmaceut wil in het tweede kwartaal in totaal 3 miljoen vaccins leveren. De Gezondheidsraad adviseerde het vaccin van Janssen als eerste toe te dienen aan ouderen boven de 60 jaar en aan mensen met specifieke medische aandoeningen.

Het vaccin kreeg op 11 maart als vierde coronavaccin groen licht van het Europees geneesmiddelenbureau EMA. Van het vaccin is maar een prik nodig, in tegenstelling tot de al eerder toegelaten vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Preventief fouilleren in Alkmaar voor Europese wedstrijd AZ

De politie mag donderdag mensen preventief fouilleren in de buurt van het stadion van AZ en in het centrum van Alkmaar. AZ speelt donderdagavond in de Conference League tegen Apollon Limassol uit Cyprus.

Afbeelding

NVM voorziet oplopend tekort woningen door stokkende nieuwbouw

Het tekort aan woningen zal de komende jaren verder oplopen, voorziet makelaarsvereniging NVM. Het lukt namelijk nog altijd niet om genoeg woningen te bouwen, liet de sectorvereniging weten bij de presentatie van de woningmarktcijfers over het afgelopen kwartaal.

Afbeelding

Transavia investeert in start-up elektrisch vliegen FlyWithLucy

Luchtvaartmaatschappij Transavia investeert in de start-up voor elektrisch vliegen FlyWithLucy. Het is niet bekend hoeveel geld Transavia steekt in de nieuwe maatschappij, die vanaf 2025 zijn eerste elektrische vluchten gaat aanbieden vanaf het vliegveld van Eindhoven.

Afbeelding

Raad Rotterdam ontstemd over plan ‘exorbitante’ prijsstijging RET

Vrijwel de gehele Rotterdamse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur bij Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) in het geweer komt tegen de in hun ogen exorbitante stijging van 7,24 procent van de tarieven die stads- en streekvervoerder RET overweegt.

Afbeelding

Poetin wil mobilisatiepaniek beperken met meer uitzonderingen

De Russische president Vladimir Poetin heeft, vanwege de paniek onder jonge mannen in Rusland door de gedeeltelijke mobilisatie voor de oorlog in Oekraïne, meer groepen tijdelijk vrijgesteld van militaire dienst.

Afbeelding

Kamer twijfelt aan kabinetsplan voor toezicht op advocatuur

De Tweede Kamer is nog niet overtuigd van het voorstel van het kabinet om het toezicht op de advocatuur te versterken. Vorige week stuurde minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) een voorstel aan de Kamer dat onder meer moet voorkomen dat zware criminelen advocaten misbruik..