Groninger Bodem Beweging vindt oordeel OM over NAM onbegrijpelijk

Nieuws
Onbegrijpelijk. Dat vindt de Groninger Bodem Beweging van het oordeel van het Openbaar Ministerie dat de strafrechtelijke vervolging van de NAM zou moeten worden gestaakt. Volgens het OM is er geen bewijs dat bewoners in Noord-Groningen door de gaswinning daar gevaar voor hun leven te duchten hadden.
anp
vrijdag 26 maart 2021 om 10:05
Afbeelding
beeld anp

‘Ik begrijp er helemaal niets van”, zegt voorzitter van de beweging Jelle van der Knoop. ‘Ongeveer 15.000 huizen worden versterkt, omdat de kans te groot is dat bij een zware aardbeving huizen instorten. Als dat geen levensgevaar is, begrijp ik het niet meer.’

Toen de gaskraan nog helemaal open stond, waren er voorspellingen voor een beving met een kracht van 5, aldus de voorzitter. ‘Dan was een groot deel van de huizen ingestort.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Chipfondsen drukken op AEX-index op Beursplein 5

De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met verlies aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Ook elders in Europa was het sentiment overwegend negatief. Beleggers zijn in afwachting van het Amerikaanse banenrapport later op de dag.

Afbeelding

Peiling: ruim helft basisschooldocenten ervaart ongewenst gedrag

Meer dan de helft van de leerkrachten in het basisonderwijs kreeg afgelopen jaar te maken met ongewenst gedrag, stelt DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Een op de tien was slachtoffer van fysiek geweld of intimidatie door leerlingen.

Afbeelding

Leiders Noord-Korea en Belarus feliciteren Poetin met verjaardag

De leiders van Noord-Korea en Belarus hebben de Russische president Vladimir Poetin gefeliciteerd met zijn zeventigste verjaardag. De bondgenoten prijzen het leiderschap van Poetin en wensen nog vele jaren met hem te mogen samenwerken.

Afbeelding

Mijnbouwer BHP wil kolenmijn Australië nog 93 jaar openhouden

Mijnbouwer BHP heeft een aanvraag gedaan bij de Australische overheid om een kolenmijn in Queensland nog maximaal 93 jaar open te kunnen houden.

Afbeelding

Onderzoek: nog veel geld van Wereldbank naar fossiele projecten

De Wereldbank heeft sinds het Klimaatakkoord van Parijs wereldwijd nog bijna 15 miljard dollar gestoken in projecten voor fossiele brandstoffen, komt naar voren uit een nieuw onderzoek van klimaatactivisten.

Afbeelding

Europese automakers hebben geen hoop op groei dit jaar

Europese automakers waarschuwen voor weer een jaar met dalende verkopen. De autoproducenten vragen beleidsmakers ook om meer steun voor de industrie die worstelt met het herstel uit de coronacrisis.