Air France doet testen met gezondheidspas op vluchten uit VS

Nieuws
Luchtvaartmaatschappij Air France gaat testen doen met een gezondheidspas op vluchten uit de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco. Reizigers kunnen met de app laten zien dat ze negatief zijn getest op het coronavirus.
anp
donderdag 18 maart 2021 om 16:11
Afbeelding
beeld anp

De test gaat vier weken duren op de routes tussen de twee Californische steden en Paris-Charles de Gaulle. Air France is ook al bezig met proeven met de zogenoemde AOK Pass op vluchten tussen Guadeloupe en Martinique. De pas wordt ook gebruikt door Etihad Airways op vluchten van Abu Dhabi tussen Parijs en Pakistan.

De luchtvaartsector hoopt dat deze gezondheidspassen gaan bijdragen aan het herstel van de pandemie. Door de virusuitbraak en de reisbeperkingen is de wereldwijde luchtvaart hard geraakt.

De Europese Commissie presenteerde woensdag nog haar plannen voor een gratis digitaal of papieren certificaat met QR-code. Luchtvaartreizigers kunnen die krijgen als ze zijn gevaccineerd tegen corona, recent negatief zijn getest of voldoende antistoffen tegen het virus hebben aangemaakt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.